ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ είναι οι κάτοικοι στην ορεινή Τριφυλία από τα κρούσματα βεβήλωσης σε Ιερούς Ναούς και εξωκλήσια της περιοχής ιδίως τώρα με τις Άγιες Ημέρες να αποτελούν θέμα συζήτησης μεταξύ των δημοτών. Όπως μας αποκάλυψε εκκλησιαστικός επίτροπός από χωριό της Ενότητας Αυλώνα πριν από λίγες εβδομάδες θύμα βανδαλισμού έπεσε ο Ναός της Αγίας Παρασκευής στη Βανάδα που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο χωριό σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Εκεί οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τις εικόνες που φτάνουν περίπου τις 60 χωρίς να βρεθούν ακόμα ενώ ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία πήρε αποτυπώματα για την εξιχνίασης της βέβηλης πράξης. 
Ωστόσο αν σε αυτή τη περίπτωση εκτιμάται ότι πρόκειται για πιθανό κρούσμα κλοπής έχουν καταγραφεί άλλα 2 περίεργα περιστατικά. Το πρώτο αφορά τον Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Βανάδα όπου άγνωστοι αφαίρεσαν εικόνες, ιερατικά σκεύη βεβηλώνοντας τον ιερό χώρο γύρω από την αγία τράπεζα. Όμως αρκετές εικόνες βρέθηκαν μέσα σε δεξαμενή ενώ ορισμένα κομμάτια από το στολισμό του Ναού σύμφωνα με μαρτυρίες βρέθηκαν σε περιοχή εκτός του Ναού σε διαλυμένη κατάσταση ενώ προκαλεί εντύπωση ότι σε κοντινό χώρο βρέθηκαν εικόνες από άλλο Ναό.
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
Επίσης στον Προφήτη Ηλία του Σιδηροκάσττρου άγνωστοι άδειασαν την εκκλησία σκορπίζοντας και καταστρέφοντας με μανία εικόνες και ότι υπήρχε στο εσωτερικό της δημιουργώντας αλγεινή εικόνα στους επισκέπτες. Οι κάτοικοι μιλούν για δράστη ή δράστες πιθανόν με ψυχολογικά προβλήματα ενώ άλλοι εκτιμούν ότι είναι έργο αλλόθρησκων. Το συμβάν στο Σιδηρόαστρο μας επιβεβαίωσε ερωτώμενος ο Πρόεδρος του χωριού κ. Μητρόπουλος ενώ οι καταγγελίες έχουν ήδη γίνει στην Αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη ή δραστών ενώ σε μια περίπτωση αφαίρεσαν όχι μόνο τα στασίδια αλλά και τα κλειδιά του ναού. Όπως και να έχει πάντως η βεβήλωση Ναών τέτοιες εποχές δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages