Στο… σεργιάνι βγήκε η «παράγκα» με τις πλάτες της «ληγμένης» ΠΑΣΕΓΕΣ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Στο… σεργιάνι βγήκε η «παράγκα» με τις πλάτες της «ληγμένης» ΠΑΣΕΓΕΣ!

ΑΦΟΥ, βοηθούντος του Καραμίχα, προέδρου της «ληγμένης» ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από αίτηση θεραπείας, κατάφερε να εξασφαλίσει για τη ΜΕΣΣΥΝΕΛ πιστοποίηση για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων, ο Βασ. Κοζομπόλης, πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ, την οποία οδήγησε σε οικονομικό φαλιμέντο, βγήκε προς άγρα πελατών –αγροτών!Έτσι επισκέπτεται Δήμους προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει τα ΚΕΠ για την ενεργοποίηση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας… έφαγε πόρτα, αφού οι δήμαρχοι έχουν συνεργαστεί στη φάση της παροχής εξουσιοδοτήσεων με την «Ενωση Μεσσηνίας», συγκεντρώνοντας πάνω από 25 χιλιάδες εξουσιοδοτήσεις δικαιούχων αγροτών.
Παράλληλα, μέσω συνεταιρισμών σε μια προσπάθεια να προσελκύσει πελατεία προσφέρει ποσοστό για την κάθε αίτηση, από το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι αγρότες-δικαιούχοι της ενιαίας ενίσχυσης. Ωστόσο και εκεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συναντά απροθυμία συνεργασίας, αφού οι περισσότεροι συνεταιριστές γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του στην πρ. ΕΑΣ, που οδηγήθηκε σε οικονομικό φαλίρισμα, ενώ ο Κοζομπόλης για πολλές οικονομικές υποθέσεις βρίσκεται στο επίκεντρο πολυεπίπεδης δικαστικής έρευνας.
Η σχέση Κοζομπόλη-Καραμίχα κρατά από τις παλιές «ένδοξες» ημέρες του πρ. προέδρου της ΕΑΣ, ενώ είναι και μέλος της διοίκησης Καραμίχα στην ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία μετρά ημέρες! Μάλιστα ο Βασ. Κοζομπόλης εκπροσωπεί την πρώην ΕΑΣ Μεσσηνίας στην ΠΑΣΕΓΕΣ, όταν είναι  αποδεδειγμένο και γνωστό τοις πάσι ότι υπονομεύει το διάδοχο σχήμα «Ενωση Μεσσηνίας», που ο ίδιος δημιούργησε σύμφωνα με το «νόμο Σκανδαλίδη» για τους συνεταιρισμούς. Είχε μάλιστα εκλεγεί και στο Δ.Σ. του νέου συνεταιρισμού, από την οποία αποχώρησε προκειμένου μαζί με άλλους συνεταιρισμούς να στήσει τη δική του «παράγκα», προκειμένου να μπει στο «πάρτι» της ενεργοποίησης και της διαχείρισης αγροτικών προγραμμάτων, αφού διαθέτει πλούσια εμπειρία από τις ημέρες προεδρίας του στην ΕΑΣ, η οποία ενώ διαχειρίστηκε πολλά εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται καταχρεωμένη με τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ!Ο Κοζομπόλης, λοιπόν, που εκπροσωπεί στη «ληγμένη» ΠΑΣΕΓΕΣ τη Μεσσηνία, εν τοις πράγμασι υπονομεύει (οποίο θράσος) την προσπάθεια της «Ενωσης» για μια οικονομική εξυγίανση και αποπληρωμή χρεών που ο ίδιος δημιούργησε και κληρονόμησε στο νέο συνεταιρισμό.Τώρα ο ίδιος πρωταγωνιστής στο στήσιμο και τη λειτουργία εταιρικού συνεταιριστικού σχήματος, επιδιώκει με τις «άκρες» του και τις πλάτες του Καραμίχα της ΠΑΣΕΓΕΣ να μετατρέψει  την «παράγκα» σε… πολυκατοικία!
Πραγματικά, όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος που δεν επηρεάζεται από την κρίση και τη λιτότητα, αφού οι καβάτζες από τις ημέρες της επίπλαστης οικονομικής ευημερίας, λειτουργούν τώρα ως μοχλός να ξανανοίξουν οι πόρτες για πρόσβαση σε δημόσιο και κοινοτικό χρήμα!Τώρα και μέχρι οι «υποθέσεις Κοζομπόλη» διαλευκανθούν από τη δικαιοσύνη, οι αγρότες ας απαντήσουν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών τους. Ας μην εκχωρήσουν τα δικαιώματά τους στους… Κοζομπόληδες που οδήγησαν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς στην απαξίωση και τη χρεοκοπία, προσφέροντάς τους σανίδα σωτηρίας και τη δυνατότητα για νέες κερδοφόρες μπίζνες στην πλάτη της χειμαζόμενης αγροτιάς.
Η «Ενωση Μεσσηνίας», διάδοχο σχήμα της ΕΑΣ, καταβάλλει μια υπερπροσπάθεια να συντηρήσει υποδομές, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να εξυπηρετεί τον αγροτικό κόσμο. Και κατά γενική ομολογία η προσπάθεια είναι εν πολλοίς επιτυχημένη, παρά τα εμπόδια που βάζουν κάποιοι τύπου Κοζομπόλη-Δρυ, ακόμη και του «συστήματος» Καραμίχα της «ληγμένης» ΠΑΣΕΓΕΣ, το οποίο ευνοεί την «παράγκα Κοζομπόλη» για τους δικούς του λόγους, που όμως γίνονται αντιληπτοί και έχουν να κάνουν με μια «ανίερη συμμαχία» πρώην αξιωματούχων για τη διατήρηση των προνομίων από τη διαχείριση αγροτικών προγραμμάτων.
Όμως αυτό το «σύστημα» και όλες του οι παραφυάδες του, οι σχέσεις διαπλοκής και δοσοληψιών, πολιτικοοικονομικών και άλλων πελατειακού τύπου συνεργασιών, σε τίποτε δεν υπηρετούν το υγιές συνεταιριστικό κίνημα και τους αγρότες. Γι’ αυτό θα πρέπει να κατεδαφιστούν οι «παράγκες» και να χτιστεί από την αρχή και σε νέες βάσεις κοινωνικής επιχειρηματικότητας το συνεταιριστικό κίνημα. Αλλιώς ο πολύπαθος ελληνικός αγροτικός τομέας δεν έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης στο νέο ανταγωνιστικό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages