Αρνιά και κατσίκια από 7,9 έως 11 ευρώ το κιλό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αρνιά και κατσίκια από 7,9 έως 11 ευρώ το κιλό

Ικανοποιημένοι είναι μέχρι στιγμής οι κρεοπώλες από την κίνηση και τις παραγγελίες για αρνί και κατσίκι, που ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας. Ολοι σχεδόν συμφωνούν πως ο κάθε καταναλωτής ψωνίζει μικρότερη ποσότητα για να μην πετάει το κρέας που μένει. Οι τιμές για τη Μεσσηνία ξεκινούν από τα 7,90 το κιλό και φτάνουν στα 11. Πλήγμα για τη δουλειά τους ήταν πάντως οι προσφορές που έκαναν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. 
Ο Γρηγόρης Μουτεβελής ενημερώνει πως οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από χτες και αναμένεται να συνεχιστούν αυτές τις μέρες. "Υπάρχει ζήτηση και σε αρνί και σε κατσίκι, τόσο για ολόκληρα, όσο και για κομμάτια. Ζήτηση υπάρχει και για τα άλλα πασχαλινά είδη, κοκορέτσι κλπ. Μπορώ να πω πως η κίνηση είναι όπως και πέρυσι και λίγο καλύτερη. Οσον αφορά τις τιμές, είναι 10,50 ευρώ το κιλό το αρνί, και 11 ευρώ στο κατσίκι, όπως και πέρυσι. Οι ποσότητες που παίρνει όμως ο κόσμος είναι πιο μικρές".
Ο Φώτης Μουτεβελής λέει πως η εβδομάδα ξεκίνησε
καλά, αφού ήδη από προχθές οι καταναλωτές παίρνουν αρνί και κατσίκι για το σπίτι τους. "Οι τιμές είναι όπως και πέρυσι, όμως ο κόσμος ψωνίζει λιγότερο κρέας, για να μην το πετάει. Κάνει πλέον περισσότερη οικονομία. Πάντως όσοι ψωνίζουν συνεχίζουν να κοιτούν πρώτα από όλα την ποιότητα, επιμένουν στο ελληνικό ντόπιο κρέας", δηλώνει.
Από τη "Φάρμα Κατσίρα" ο κ. Τάκης θεωρεί πως τα μικρομάγαζα δέχονται επίθεση από τις πολυεθνικές. "Γίνεται ένας απίστευτος πόλεμος τιμών, έχει δυσκολέψει πολύ το πράγμα. Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε με τις δικές μας δυνάμεις, με την καλή ποιότητα, με την καλή εξυπηρέτηση, την καλή παροχή υπηρεσιών. Οι τιμές μας είναι 20% κάτω σε σχέση με πέρυσι. Εχουμε 7,90 ευρώ το κιλό το αρνί και το κατσίκι. Είναι πολύ διαφορετική αυτή η χρονιά, ο κόσμος έχει πέσει με τα μούτρα στα σούπερ μάρκετ και οι μεγάλες αλυσίδες έχουν βαλθεί να φάνε τα μικρά μαγαζιά. Ο πόλεμος είναι ασύλληπτος. Ο κόσμος ψωνίζει, αλλά κυνηγάει το πιο φτηνό, κάνοντας έκπτωση στην ποιότητα από ό,τι φαίνεται. Αν δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, δε θα κοιτάξει να πάρει κατσίκι Ταϋγέτου, αλλά Βουλγαρίας!" καταλήγει.
"Αισιοδοξούμε πως όλα θα πάνε καλά και φέτος", λέει η κ. Μαρία από το Κρεοπωλείο Οδεμισιώτη και συμπληρώνει: "Εχουμε παραγγελίες, οι οποίες ξεκινάνε κάθε χρόνο από πολύ νωρίς, αμέσως μετά τις Απόκριες. Η κίνηση έχει αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα και οι τιμές μας είναι στα 9 ευρώ στο αρνί και στα 9,80 στο κατσίκι. Ευχόμαστε υγεία, χαρά και ομόνοια σε όλο τον κόσμο".
Από το κρεοπωλείο "Αφοί Κυρκιλή" στο Μελιγαλά μαθαίνουμε πως η κίνηση πάει καλά μέχρι στιγμής, παρότι ο καιρός δε βοηθάει. Οπως αναφέρει με αισιοδοξία ο Γιώργος Κυρκιλής: "Ο κόσμος ξεκίνησε να κάνει παραγγελίες και περιμένουμε από σήμερα ακόμα μεγαλύτερη κίνηση. Εμείς έχουμε μόνο ντόπια κρέατα. Οι δε τιμές είναι στα περυσινά επίπεδα και πιο χαμηλά ακόμα". 
Ο Γιώργος Κουταβάς μας λέει πως η δουλειά μέχρι στιγμής κινείται σε μέτρια επίπεδα. "Ολος ο κόσμος θα φάει κρέας, αλλά λιγότερο αυτή τη φορά, δε θα κάνει σπατάλες, δε θα πετάξει φαγητό όπως έκανε παλιότερα - γιατί είχαμε φτάσει στο άλλο άκρο! Παραγγελίες έχουμε και κάθε μέρα αυξάνουν, αλλά δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές. Φέτος είναι στα 9,50 ευρώ το κατσίκι και το αρνί στα 9.40", τονίζει ο κ. Κουταβάς, προσθέτοντας πως πριν έρθει να ψωνίσει ο καταναλωτής  παίρνει τηλέφωνο και ρωτάει να μάθει τις φετινές τιμές! ΕλευθερίαΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/36169-kreopwles-paragelies-arnia-katsikia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages