Επιστολές Κοτζιά σε Σαμαρά – Καπράλο για την αφή της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Επιστολές Κοτζιά σε Σαμαρά – Καπράλο για την αφή της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων

Δύο ανοιχτές επιστολές που απευθύνονται προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο στέλνει ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, με αφορμή το θέμα της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Σε αυτές προτείνουν λύσεις και ζητούν να αλλάξει άμεσα ο τόπος τελετής, αντί του Καλλιμάρμαρου να πραγματοποιηθεί κανονικά στην Αρχαία Ολυμπία.

Προς τον Πρωθυπουργό                              
«Αξιότιμε Κε Πρωθυπουργέ
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας  ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η Τελετή Αφής για τους Δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι  στην Πόλη Nanjing  της Κίνας  θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 30 Απρίλη και όχι στον φυσικό της Χώρο, την Ολυμπία, μετά από απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.  Και μάλιστα δεν θα έχει το όνομα Ολυμπιακή Φλόγα, αλλά «Φλόγα». Το γεγονός αυτό – αν τελικά συμβεί– θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για το μέλλον του νέου αυτού  θεσμού  και θα αναιρέσει την μοναδικότητα και ιερότητα της Ολυμπιακής φλόγας.
Κε Πρωθυπουργέ
Επειδή δεν μπορεί να υπάρξει χαρακτηρισμός « Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων» χωρίς την Ολυμπιακή Φλόγα, η Τελετή Αφής της οποίας είναι ιστορικά καθιερωμένη και πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία. Ούτε είναι δυνατόν Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξάγονται υπό το φως μιας οποιασδήποτε άλλης φλόγας. Γιατί αυτό αναιρεί το  αξιακό και ηθικό υπόβαθρο των αγώνων, την Ολυμπία. Άλλωστε, και το επίσημο site της Nanjing αναφέρεται στην Ολυμπιακή Φλόγα και όχι στην «Φλόγα» και δεν πρέπει η Ελλάδα να απογοητεύσει τους χιλιάδες Νέους που θα πάρουν μέρος σε αυτούς,  στέλνοντας τους  κάτι διαφορετικό. Οι Ολυμπιακοί αγώνες Νέων σε αυτούς του δύσκολους καιρούς πρέπει να πετύχουν. Και αυτό κυρίως  θα γίνει με την μεγαλύτερη σύνδεση των αγώνων με την κοιτίδα τους, την Ολυμπία και τα μηνύματα που ο Τόπος αυτός εκπέμπει και όχι το Παναθηναϊκό Στάδιο. 
Επειδή ιστορικά στην εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπία αποτελεί τον Τόπο αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην συνείδηση των πολιτών της παγκόσμιας κοινωνίας. Οτιδήποτε άλλο είναι απομίμηση.
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θεματοφύλακας των αξιών του Ολυμπισμού, αναλογιζόμενος τις συνέπειας μια τέτοιας εξέλιξης υπέβαλε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πρόταση που μπορεί έστω και την τελευταία στιγμή να διορθώσει το ατόπημα.
Την πρόταση αυτή σας την επισυνάπτω  και σας καλώ να ασκήσετε όλη σας την επιρροή ώστε και οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων να φωτιστούν με το αυθεντικό Φως των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως ακριβώς θα φωτιστούμε όλοι μας σε λίγες μέρες με το αληθινό φώς της Αναστάσεως, που προέρχεται από ένα και μοναδικό Χώρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages