Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κακοδιαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κακοδιαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου

«Πολ­λές α­πό τις συμ­βά­σεις αυ­τές έ­χουν α­να­τε­θεί ερ­γο­λα­βι­κά ή υ­περ­γο­λα­βι­κά σε ε­ται­ρί­ες της οι­κο­γέ­νειας του νυν Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη.»
Ε­ρώ­τη­ση κα­τέ­θε­σαν οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ της πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου Θα­νά­σης Πε­τρά­κος, Κων­σταν­τί­νος Ζα­χα­ριάς και Δη­μή­τρης Κο­δέ­λας προς τους προς τους Υ­πουρ­γούς Οι­κο­νο­μι­κών και Α­νά­πτυ­ξης & Αν­τα­γω­νι­στι­κό­τη­τας για το Ε­πι­χει­ρη­σια­κό Πρό­γραμ­μα Πε­λο­πον­νή­σου ό­που η Πε­ρι­φέ­ρεια έ­χει εν­τά­ξει μα­ζι­κά νέ­α έρ­γα των ο­ποί­ων ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός α­νέρ­χε­ται πε­ρί­που στο 190% των δι­α­θέ­σι­μων πό­ρων. Οι ο­δη­γί­ες, ό­μως, σε ε­θνι­κό ε­πί­πε­δο εί­ναι η υ­περ­δέ­σμευ­ση (overbooking) σε ό­λα τα προ­γράμ­μα­τα να μην ξε­περ­νά το 120%, προ­κει­μέ­νου, με τις α­να­με­νό­με­νες εκ­πτώ­σεις (σε ό­σα έρ­γα εί­ναι ερ­γο­λα­βί­ες), το Πρό­γραμ­μα να ο­ρι­στι­κο­ποι­η­θεί στο 100% της συμ­φω­νη­θεί­σας χρη­μα­το­δό­τη­σης και να μην α­ναγ­κα­στεί το κρά­τος να “βάλ­λει” πρό­σθε­τα κον­δύ­λια α­πό δι­κούς του πό­ρους.Ε­πί­σης στην ε­ρώ­τη­σή τους οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ α­να­φέ­ρουν ό­τι «πολ­λές α­πό τις συμ­βά­σεις αυ­τές έ­χουν α­να­τε­θεί ερ­γο­λα­βι­κά ή υ­περ­γο­λα­βι­κά σε ε­ται­ρί­ες της οι­κο­γέ­νειας του νυν Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη.
Στην οι­κο­γέ­νεια Τα­τού­λη α­νή­κουν οι ε­ται­ρί­ες ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, Β. ΤΑΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ με Δ.Τ. «ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ» και η ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΕ. Οι ε­ται­ρί­ες αυ­τές α­νή­κουν στον α­δερ­φό του Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Βα­σί­λει­ο Τα­τού­λη και στα Δι­οι­κη­τι­κά τους Συμ­βού­λια συμ­με­τέ­χουν και τα παι­διά του.Οι ε­ται­ρί­ες αυ­τές συμ­πράτ­τουν κα­τά πε­ρί­πτω­ση (ή α­να­λαμ­βά­νουν ερ­γο­λα­βί­ες) με τις ε­ται­ρί­ες ΤΡΙΤΩΝ ΑΣΕΤΕ, ΚΟΡΥΒΟΣ ΑΕ, ΑΤΛΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και ΗΛΙΟΧΩΡΑ  του ο­μί­λου ΤΕΡΝΑ.
Ο το­πι­κός αλ­λά και α­θη­να­ϊ­κός έν­τυ­πος και η­λε­κτρο­νι­κός τύ­πος έ­χουν πα­ρά­γει τεκ­μη­ρι­ω­μέ­να και ε­κτε­νή άρ­θρα για την κα­κο­δι­α­χεί­ρι­ση του προ­γράμ­μα­τος της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου εκ μέ­ρους της ση­με­ρι­νής η­γε­σί­ας της πε­ρι­φέ­ρειας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages