Λεπτομέρειες για τη δημοπράτηση του Πάτρα-Πύργος - Στην Ηλεία την Κυριακή ο Χρυσοχοΐδης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Λεπτομέρειες για τη δημοπράτηση του Πάτρα-Πύργος - Στην Ηλεία την Κυριακή ο Χρυσοχοΐδης

Λεπτομέρειες απομένουν για την προκήρυξη της δημοπράτησης του δυτικού τμήματος της Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος. Το οδικό έργο έχει κόστος περίπου 340 εκατ. ευρώ και στο Υπουργείο Υποδομών γίνεται αγώνας για να «τρέξει» το έργο προκειμένου να ολοκληρωθεί μαζί με το κυρίως έργο στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα. Τις μελέτες όπως είναι γνωστό τις έχει αναλάβει η παραχωρησιούχος κοινοπραξία και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απομένουν μόνο κάποιες μελέτες τεχνικών. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το έργο ουσιαστικά αποτελεί αποπεράτωση του οδικού τμήματος και όχι κατασκευή από την αρχή. Στην περίοδο 2008-2011 από την κοινοπραξία κατασκευής υπολογίστηκε πως δαπανήθηκαν 93 εκατ. ευρώ για τις εργασίες αναβάθμισης του οδικού τμήματος.
Το ποσοστό ολοκλήρωσης είναι περίπου στο 25%. Εξίσου σημαντικό γεγονός αποτελεί πως τα χρόνια που το έργο είχε σταματήσει, οι «λεπτομέρειες» συνέχισαν να τρέχουν με αποτέλεσμα σήμερα το έργο να έχει ολοκληρωμένες αρχαιολογικές έρευνες στα τμήματα Μιντιλόγλι- Κάτω Αχαγιά (μήκους 18χλμ) και Αμαλιάδα-Πύργος (μήκους 11χλμ). Πλήρως ολοκληρωμένες είναι και οι απαλλοτριώσεις των απαραίτητων εκτάσεων. Ουσιαστικά το έργο έχει όλες τις προϋποθέσεις όταν ανατεθεί να ολοκληρωθεί on time καθώς τα συνηθισμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα δημόσια έργα εδώ έχουν «τακτοποιηθεί». Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η ολοκλήρωση καθώς το μήκος των 75 χιλιομέτρων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς ο χρόνος κατασκευής έχει οριστεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Θα πρέπει να κατασκευαστούν 7 ανισόπεδοι κόμβοι ενώ όλο το τμήμα θα είναι με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας με κεντρική τσιμεντένια νησίδα στο μέσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages