ΚΑΛΠΕΣ ΕΞΡΠΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΗΝΜΟΝΙΟΥ 3.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΚΑΛΠΕΣ ΕΞΡΠΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΗΝΜΟΝΙΟΥ 3..

Οι τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις και η ξεκάθαρη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας να μην πει «ναι» σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης έχουν ως αποτέλεσμα να επισπεύδεται η διαδικασία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι -σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους»- νωρίς χθες το πρωί, υπήρξε στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, από τους οποίους ζητήθηκε να απαντήσουν επισήμως για το εάν είναι εφικτό -βάσει των προθεσμιών που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν- να γίνουν οι εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου. Η καταρχήν απάντησή τους ήταν -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- αρνητική, αλλά επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν και γραπτώς, αφού εξετάσουν τις προθεσμίες που απαιτούνται για την επικύρωση των ψηφοδελτίων από το πρωτοδικείο.
Την ίδια ώρα, είναι σαφές πλέον ότι ο κ. Τσίπρας συγκροτεί τη δική του προεκλογική ατζέντα, με στόχο να συσπειρώσει το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις χθες έκανε τρεις κινήσεις που πιστοποιούν την τακτική του αυτή και επιβεβαιώνουν την πρόθεσή του να προσφύγει άμεσα στη λαϊκή ετυμηγορία.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του πρωθυπουργού:
• Εστάλη μια επιθετική απάντηση στην εταιρεία που διεκδικεί τα αεροδρόμια. Το Μέγαρο Μαξίμου, σε non paper που εξέδωσε με αφορμή τις ενστάσεις της γερμανικής FRAPORT για τον διαγωνισμό, υπαινίχθηκε ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση μπήκε ως προαπαιτούμενο για τη συμφωνία, ύστερα από παρέμβαση του Βερολίνου.
• Ανακινήθηκε -με επιστολή του πρωθυπουργού στον κ. Μ. Σουλτς- το θέμα της συμμετοχής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία αξιολόγησης της Ελλάδας από τους δανειστές. Πρόκειται για ένα θέμα που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έθετε και πριν από την υπογραφή της συμφωνίας.
• Ανακλήθηκε προσωρινά η άδεια λειτουργίας των εργοταξίων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτιμάται ότι αυτή η κίνηση θα έχει θετικό αντίκτυπο στο κομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν αντίθετο στη συγκεκριμένη μεγάλη ξένη επένδυση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages