ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ...ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ...ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το καλοκαίρι τελειώνει, αλλά ήδη η σκέψη του επόμενου υπάρχει στο μυαλό πολλών. Μάλιστα, ήδη, εκδόθηκε η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2015 - 2016 που καθορίζει τους δικαιούχους τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν και το διάστημα υλοποίησης του.
Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, εκτός αν αποφασισθεί διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση στο ΦΕΚ τονίζεται ότι πρέπει να υπάρξει δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και να προκύψουν οι πάροχοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι δικαιούχοι. Στους δικαιούχους θα χορηγείται επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού και θα μπορούν να διαμένουν σε τουριστικά καταλύματα από 1-5 διανυκτερεύσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος ορίζονται στην ΚΥΑ ως εξής:
*Δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται:
α) Ασφαλισμένοι / εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που πραγματοποίησαν κατά το 2014, τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ, με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
β)Ασφαλισμένες / εργαζόμενες που έλαβαν κατά το 2014, το λιγότερο 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας.
γ) Ασφαλισμένοι / άνεργοι που έλαβαν κατά το 2014, τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).
δ) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
Αντίθετα, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οι εξής περιπτώσεις:
α) Οι δικαιούχοι που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της προηγούμενης χρονιάς, ανεξάρτητα εάν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι. Συνολικά, το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της σεζόν 2014 - 15, το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε 130.000 ωφελούμενους. Εξαιρούνται μόνο τα άτομα με αναπηρία και τα ωφελούμενα μέλη τους.
β) Οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages