Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ PC ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ PC ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ γεμάτες Ελλάδα είπε ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Ευσταθίου μίλησε χθες σε εκδήλωση με θέμα «Αρχαία ελληνική τεχνολογία- Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων», στο Συνεδριακό Κέντρο κεντρικού ξενοδοχείου. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένας αναλογικός υπολογιστής εκπληκτικής τεχνολογίας, ο οποίος κατασκευάστηκε πριν από 2.200 χρόνια. Χρησιμοποιείτο για τον ακριβή υπολογισμό της θέσης του Ηλίου, της Σελήνης και, πιθανώς, των πλανητών, στον ουρανό. Υπολόγιζε τις φάσεις της Σελήνης, προέβλεπε εκλείψεις και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων. Τα τελευταία 7 χρόνια, συγκροτήθηκε μια ομάδα ερευνητών στο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε η κατασκευή πιστών και λειτουργικών αντιγράφων του Μηχανισμού.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη εκτός από τα επιτεύγματα του μηχανισμού που αποτελεί ένα ακόμα δείγμα ότι ακόμα δεν έχουμε βρει τίποτα για την τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων αποκάλυψε ότι η παγκόσμια διεθνής κοινότητα ζήτησε να γραφτούν ξανά τα βιβλία τεχνολογίας λόγω του όγκου πληροφοριών που προσφέρει ο μηχανισμός. Όλες οι χώρες το έπραξαν με εξαίρεση την ΕΛΛΑΔΑ και την Κορέα σε μια χώρα που τα βιβλία μας είναι στραμμένα στο παρελθόν αντί για το μέλλον.
. Aπό τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ήδη προκύψει πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 8 αντίγραφα του Μηχανισμού, τα οποία εκτίθενται σε μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages