ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αποφάσεις έστω και καθυστερημένα πήρε η Οικονομική επιτροπή στο Δήμο Τριφυλίας για την πολιτική προστασία, τις προμήθειες αλλά και την υλοποίηση μικρών τεχνικών έργων στη περιοχή ώστε να εκτελεστούν πριν τον επερχόμενο χειμώνα. Η πρώτη απόφαση αφορούσε τον πρόχειρο διαγωνισμό για εργασίες πολιτικής προστασίας που θα υλοποιηθεί στις 31 Αυγούστου και αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων για πρόληψη πλημμυρών, τον καθαρισμό αντιπυρικών ζωνών αλλά και αγροτοδασικούς δρόμους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αν τηρηθεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Μεγάλο ενδιαφέρον αποκτά ο καθαρισμός των χώρων ΧΑΔΑ στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, στην Μαύρη Λίμνα Φιλιατρών και στην Αγριλιά των Γαργαλιάνων για να μην υπάρξουν προβλήματα ανάφλεξης των χωματερών στις δημοτικές ενότητες ενώ θα καθαριστούν τουλάχιστον 10 ρέματα από τους Γαργαλιάνους ως την ορεινή Τριφυλία στη περιοχή της Δ.Ε. Αυλώνος φτάνοντας ως τα όρια της ζώνης Natura. Το έργο πάντως θα είναι κοστοβόρο καθώς απαιτούνται μισθωμένα μηχανήματα με χειριστές αγγίζοντας τις 73.000 ευρώ περίπου. 
Με άλλες αποφάσεις πάντως ενδιαφέρον παρουσιάζει η αγροτική οδοποιία στην Δ.Ε Κυπαρισσίας με το κόστος του έργου να ανέρχεται στις 46.230 ευρώ περίπου. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στους δρόμους έμπροσθεν του χώρου του ΟΣΕ, του τουριστικού της Κυπαρισσίας στην παραλιακή ζώνη, στην περιοχή του Νοσοκομείου που χρήζουν άμεσης παρέμβασης αλλά επιτέλους υπάρχει πρόβλεψη για τους δρόμους περιμετρικά του Δημοτικού μεγάρου που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση για χρόνια. Τέλος υπάρχει πρόβλεψη για πλακοστρώσεις σε αρκετά σημεία μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages