ΚΛΕΙΔΩΣΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΚΛΕΙΔΩΣΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ακόμη πιο κοντά στη συμβασιοποίηση βρίσκεται το έργο διαχείρισης απορριμμάτων, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, για το οποίο έχει πλειοδοτήσει η ΤΕΡΝΑΕνεργειακή. Μέσα στο προσεχές διάστημα, έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να σταλούν από τους εμπλεκόμενους φορείς (όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου) οι περαιτέρω διευκρινίσεις που έχει ζητήσει το Δ' Τμήμα Διακοπών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται των Περιφειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το συγκεκριμένο έργο είναι από το "ωριμότερα” ΣΔΙΤ, καθώςι συνοδεύεται από δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες οι σχεδιαζόμενες μονάδες επεξεργασίας εξασφαλίζουν την μέγιστη προστασία περιβάλλοντος.
Το σκεπτικό του ΣτΕ είναι ότι η επένδυση πληροί τις μέγιστες απαιτούμενες προδιαγραφές προστασίας, ενώ θα επιλύσει το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος λόγω των σκουπιδιών. Βέβαια, λόγω των εκλογών, που όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου, η συμβασιοποίηση θα αποτελέσει υπόθεση της νέας κυβέρνησης. Και με δεδομένo το σημαντικό αποτύπωμά του εκτός από το περιβάλλον, σε απασχόληση και οικονομία, το project θα αποτελέσει "crash test” για το πόσο φιλικά προσκείμενη σε πράσινες επενδύσεις θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Το έργο, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ, ίδια κεφάλαια του αναδόχου και τραπεζικό δανεισμό, θα δημιουργήσει 600 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής και 200 θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages