ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ

Μπαράζ με φοροχαράτσια πριν και μετά τις κάλπες – Τι θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτεςΣύμπτωση ή όχι, το γεγονός είναι ότι τα περισσότερα από τα μέτρα άμεσης εφαρμογής που ψηφίστηκαν ως «προαπαιτούμενα» του 3ου μνημονίου θα γίνουν αντιληπτά από τους φορολογούμενους μετά το κλείσιμο της κάλπης. Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική», η αύξηση του ποσού της μηνιαίας δόσης για την εξυπηρέτηση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών -της ρύθμισης στην οποία έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 850.000 φορολογούμενοι- θα γίνει τον Οκτώβριο, καθώς ο ίδιος ο μνημονιακός νόμος ορίζει ότι η αναπροσαρμογή του επιτοκίου θα γίνει δύο μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου (14 Αυγούστου). Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του Taxisnet το νωρίτερο τις αρχές Οκτώβρη, ενώ ακόμη και τα «ραβασάκια» στους οδηγούς με τα ανασφάλιστα οχήματα ή αυτούς που δεν έχουν περάσει τα Ι.Χ. τους από ΚΤΕΟ θα φτάσουν Οκτώβριο ή και αργότερα. Τι θα πρέπει να πληρωθεί πριν από την κάλπη; Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων -με τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης- που είχε ούτως ή άλλως… προεξοφληθεί, αλλά και το καινούργιο «χαράτσι» των επιχειρήσεων (σ.σ. αύξηση της προκαταβολής φόρου αναδρομικά για τα κέρδη του 2015 στο 100%) Μεγάλη επιβάρυνση για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα προκύψει σε περίπτωση μείωσης του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των δόσεων.
Ο μνημονιακός νόμος που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 14 Αυγούστου παρέχει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το δικαίωμα να εκδώσει απόφαση βάσει της οποίας θα κρίνεται αν οφειλέτες με συγκεκριμένο οικονομικό προφίλ (εισόδημα, περιουσία κ.λπ.) μπορούν να πληρώσουν το ρυθμισμένο χρέος τους και σε λιγότερες δόσεις από αυτές που είχαν αιτηθεί κατά την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ο νόμος δεν ορίζει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να εκδοθεί η απόφαση, οπότε είναι θέμα της ΓΓΔΕ να αποφασίσει αν θα «χτυπήσει» σε προεκλογικό ή μετεκλογικό χρόνο. Μείωση του αριθμού των δόσεων μπορεί να σημαίνει ακόμη και υπερδιπλασιασμό της μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλει ο οφειλέτης.
Στον νόμο υπάρχει και μια 2η διάταξη που αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων και αφορά την αναπροσαρμογή του επιτοκίου με το οποίο θα επιβαρύνονται όσοι οφειλέτες εντάχθηκαν στη ρύθμιση από εδώ και στο εξής. Τουλάχιστον, αυτή η επιβάρυνση αναμένεται έρθει μετά την κάλπη, καθώς ο νόμος ορίζει ότι οι προσαρμογές για τους οφειλέτες θα πρέπει να γίνουν δύο μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να προσαρμόσει τις δόσεις εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Βέβαιη είναι η αύξηση της μηνιαίας δόσης όσων χρωστούν περισσότερα από 5.000 ευρώ, καθώς το ετήσιο επιτόκιο από 3% θα αυξηθεί στο 5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages