Ω ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ, ΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΩΡΑ.... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ω ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ, ΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΩΡΑ....

«Καθαρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση» ζητήσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του ανακοινώνοντας την παραίτηση της κυβέρνησης και  σημείωσε ότι με την συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές, η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξάντλησε τα όριά της και τώρα πρέπει να πάρει εκ νέου τον λόγο ο λαός.

Αιχμές κατά Λαφαζάνη

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του άφησε αιχμές κατά όσων μετέτρεψαν την κυβερνητική πλειοψηφία σε κυβερνητική μειοψηφία φωτογραφίζοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και όσους στηρίζουν την Αριστερή Πλατφόρμα.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση είπε ότι αυτή αποτέλεσε μια μεγάλη δοκιμασία για την κυβέρνηση με πιέσεις, εκβιασμούς, πιστωτική ασφυξία και τελεσίγραφα που «οδήγησαν σε μία κατάσταση χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα» και τόνισε ότι με την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, η οικονομία θα αναπνεύσει. Παραδέχθηκε πάντως ότι η συγκεκριμένη συμφωνία «δεν είναι αυτή που προσδοκούσαμε τον προηγούμενο Ιανουάριο. Με δεδομένο τις συνθήκες πετύχαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε.»

Ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε τα κέρδη από την διαπραγμάτευση και συγκεκριμένα έκανε αναφορά στα μέτρα για το συνταξιοδοτικό, τα επικουρικά ταμεία και το εργασιακό, τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι να ανακτήσουμε την ανεξαρτησίας μας έναντι των δανειστών. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την συμφωνία, αλλά θα παλέψουμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές της επιπτώσεις».

«Αισθάνομαι την ανάγκη να θέσω στη δική σας κρίση όσα έπραξα Θα υποβάλω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτησή μου.» ειπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ο ελληνικός λαός θα μιλήσει με την ψήφο του θα αποφανθεί ποιος και πως θα οδηγήσει την Ελλάδα».

«Πάσχισα όλο το διάστημα να μείνουμε πιστοί σε αυτά που υποσχεθήκαμε. Κάναμε, όμως, την υπόθεση της Ελλάδας παγκόσμια υπόθεση.» ειπε ο πρωθυπουργός. «Θέτω στην κρίση του λαού όσα έπραξα. Θέλουμε να πατάξουμε την διαπλοκή, να πληρώσουν οι συνεχώς κερδισμένοι, να υπάρξει δικαιοσύνη, να εξαλείψουμε την φοροδιαφυγή.». Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι παραμένει αισιόδοξος και ότι η προσφυγή στις κάλπες θα βοηθήσει στο «να ξεδιπλώσουμε το σχέδιο μας πιο έτοιμοι, πιο προσγειωμένοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages