TO ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΞΑΝΑ.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

TO ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΞΑΝΑ..

Το πολύ σοβαρό και σημαντικό θέμα του Κυπαρισσιακού κόλπου θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας τη Δευτέρα το απόγευμα, στις 7.00, στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας. Συγκεκριμένα, το θέμα, το οποίο είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη, έχει ως εξής: «Ενημέρωση επί του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τις εξελίξεις για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο». Το γεγονός, πάντως, ότι η εν λόγω συνεδρίαση δε γίνεται, με ένα και μοναδικό θέμα τον Κυπαρισσιακό κόλπο, την προστασία και ανάπτυξή του, όπως έχει ζητήσει – από καιρό – σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου και κάτι τέτοιο περίπου είχε πει και ο δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση, ήδη έχει προκαλέσει «μουρμούρες». Όπως, δε, λένε δημοτικοί σύμβουλοι, ακόμα και της συμπολίτευσης, «ο Κυπαρισσιακός κόλπος είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν μπορεί να μπαίνει σε συνεδρίαση που θα συζητήσουμε για τα πανηγύρια…». Πρότειναν, δε, όπως κατ’ επανάληψη έχει συμβεί, να γίνουν δύο διαδοχικές συνεδριάσεις την ίδια μέρα.
Μία με τα τυπικά και διαδικαστικά θέματα για τα πανηγύρια και τα λοιπά και στη συνέχεια, άλλη, με το μείζον θέμα του Κυπαρισσιακού κόλπου. Θέμα για το οποίο έχουν γίνει αρκετές συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχουν ομόφωνες και σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις, τις οποίες, αν μη τι άλλο, μιας και ο Δήμος Τριφυλίας – όπως και ο κάθε Δήμος – έχει συνέχεια, όλοι οφείλουν να σέβονται και να υπηρετούν, εκτός κι αν, οι ίδιοι άνθρωποι, αλλάζοντας η Δημοτική Αρχή, αλλάζουν θέσεις και απόψεις, όπως τα ρούχα.
Για το θέμα του Κυπαρισσιακού κόλπου είναι γνωστό σε όλους ότι το ΣτΕ απέρριψε το Σχέδιο Π.Δ. για την προστασία του, που πρότεινε η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ λίγο πριν πέσει από την εξουσία και προέβλεπε τη δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου, αφήνοντας ορθάνοιχτα παράθυρα και πόρτες για δόμηση στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000. Με αυτή την απορριπτική απόφαση, το ΣτΕ έδωσε εντολή στην Ελληνική Πολιτεία και συγκεκριμένα στο ΥΠΕΚΑ, για τη σύνταξη Σχεδίου Π.Δ. προστασίας του Κυπαρισσιακού κόλπου, για ουσιαστική προστασία, με θέσπιση μέτρων και κανόνων προστασίας αλλά και ανάπτυξης, με τη θέσπιση Εθνικού Πάρκου!
ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages