Γαργαλιάνοι – Ρωμανού: Στα Ευρωπαικά Δικαστήρια ετοιμάζονται να προσφύγουν οι δικαιούχοι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Γαργαλιάνοι – Ρωμανού: Στα Ευρωπαικά Δικαστήρια ετοιμάζονται να προσφύγουν οι δικαιούχοι

Στα Ευρωπαικά Δικαστήρια ετοιμάζονται να προσφύγουν οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων του πολύπαθου δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού προκειμένου να βρούν το δίκιο τους. Ο κ. Τατούλης από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων στις 16 Μαΐου, σε σύσκεψη που είχαν συγκαλέσει οι πληρεξούσιοι δικηγόροι, των 130 περίπου ιδιοκτητών – δικαιούχων, Βάσω Μαρίνη και Τρύφωνας Λαμπούσης είχε πει: «Τα χρήματα υπάρχουν στον κωδικό και μέσα στο Ιούνιο θα τελειώσει η διαδικασία». Βρισκόμαστε στις 20 Αυγούστου και οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις, ούτε καν στο παρακαταθηκών και δανείων έχουν κατατεθεί χρήματα, την στιγμή που πρόσφατα κατατέθηκε το υπόλοιπο 40% των ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν ήδη λάβει το 60% των αποζημιώσεων που δικαιούνται.
Ο περιφερειάρχης μάλιστα, τότε, είχε δεσμευτεί πως για τις αποζημιώσεις υπάρχουν εξασφαλισμένα και διαθέσιμα 8.000.000 ευρώ, 2,5 εκ. για το υπόλοιπο 40% όσων έχουν ήδη λάβει μέρος της αποζημίωσης και 5,5 εκ. ευρώ για τους 130, που θα καταβληθούν μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, με τους δικαιούχους που δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση να τονίζουν πως εάν δεν υλοποιηθεί η δέσμευσή του, θα βγουν με τα τρακτέρ στο δρόμο και το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ. Ο κ. Τατούλης είχε αναφέρει τότε πως αν το έργο έμενε έτσι όπως το παρέλαβε, δεν ήταν μόνο ότι θα έμενε σαν το γεφύρι της Άρτας, αλλά ήταν δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητούσε πίσω τα 15.000.000 ευρώ που είχαν δαπανηθεί!
ΠΗΓΗ: gargalianoionline.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages