Ηλεία: Μετ’ εμποδίων το πρώτο κουδούνι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ηλεία: Μετ’ εμποδίων το πρώτο κουδούνι

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 11 Σεπτέμβρη, αλλά πότε θα ξεκινήσει το μάθημα, αυτό είναι άγνωστο μέχρι στιγμής, αφού ο Νομός Ηλείας, είναι «αποψιλωμένος» από εκπαιδευτικούς και στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι πολιτικές εξελίξεις και η εκ νέου υποβολή αιτήσεων για τους αναπληρωτές, δεν επιτρέπουν την έγκαιρη πρόσληψή τους, ώστε άμεσα να καλυφθούν οι ανάγκες (σε οργανικά και λειτουργικά κενά) και να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά.
Τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας, επικρατεί αναβρασμός με τα υπηρεσιακά συμβούλια, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ να μένουν με «δεμένα» χέρια. Στην Α/θμια εκπαίδευση βλέπουν τους εκπαιδευτικού να «φεύγουν» με αποσπάσεις και αυτοί που έρχονται να καλύπτουν μόνο το ¼ αυτών που έφυγαν, και αν, ενώ στην Β/θμια δεν έχουν ούτε αυτή την «πολυτέλεια» αφού μέχρι αργά χθες το βράδυ, δεν είχαν ανακοινωθεί οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.
«Τεράστιος» ο αριθμός των λειτουργικών κενών
Σύμφωνα με το ΠΥΣΠΕ Ηλείας, τα λειτουργικά κενά έχουν διαμορφωθεί ως εξής: Δάσκαλοι-140, Νηπιαγωγοί-24, Φυσικής Αγωγής-24, Μουσικής-10, και Αγγλικής Γλώσσας-35. Και σα να μην έφταναν αυτά τα κενά, προστίθεται και ο αριθμό αυτών που φεύγουν. Δηλαδή 44 Δάσκαλοι (έρχονται 13), 32 Νηπιαγωγοί (έρχονται 3), 8 Φυσικής Αγωγής (έρχεται 1), 4 Μουσικής (έρχεται 1), καθώς επίσης 4 Πληροφορικής και 1 Καλλιτεχνικών, ειδικότητες στις οποίες δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που να αποσπάται στην Ηλεία. Μ’ ένα πρόχειρο υπολογισμό, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι λείπουν 171 δάσκαλοι, 53 Νηπιαγωγοί και 49 των λοιπών ειδικοτήτων. Σ’ αυτούς όμως, πρέπει να προστεθούν και τα οργανικά κενά, που είναι - κατά προσέγγιση - 130 στο σύνολο.
Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στην Β/θμια Εκπαίδευση, αφού τα λειτουργικά κενά ξεπερνούν τα 100 και τα οργανικά τα 45. Αν και ο αριθμός είναι μικρότερος, εδώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καθηγητές αυτοί «μοιράζονται» σε σχολεία για να καλύψουν ώρες διδασκαλίας, άρα, το πρόβλημα είναι επίσης μεγάλο. patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages