Η πρώτη των πρώτων από την Ηλεία με 19.561 μόρια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Η πρώτη των πρώτων από την Ηλεία με 19.561 μόρια

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη και ανακουφισμένη…» δηλώνει η Βάσια Κατσίγιαννη, η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Πύργου που φέτος, με τα 19.561 μόρια που συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είναι η πρώτη των πρώτων Ηλείων επιτυχόντων. Στόχος και όνειρό της ήταν η Ιατρική και η βαθμολογία της, της εξασφαλίζει μια θέση εκεί. Αρκεί να επιλέξει την πόλη που θα φοιτήσει.
Του ανταποκριτή μας από το patrisnews στην Ηλεία
Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη και «περίεργη» για τους υποψήφιους, αφού συμμετείχαν στις Πανελλαδικές με το νέο σύστημα εξετάσεων. Το θέμα της Έκθεσης, στην έναρξη της Πανελλαδικών, δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στους υποψήφιους, με τους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν φόβους για την απόδοση των μαθητών.
Για τη Βάσια όμως, η έκθεση ήταν το μάθημα που της έδωσε ώθηση – όπως η ίδια λέει – κάνοντας έτσι καλή αρχή στις Πανελλαδικές και μια ακόμα καλύτερη συνέχεια στα επόμενα μαθήματα, γράφοντας 20αρια στα περισσότερα μαθήματα.
«Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά φέτος, από άποψη συναισθημάτων. Μέσα από την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δέθηκα περισσότερο με τους συμμαθητές μου, με τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και με την οικογένειά μου. Συνειδητοποίησα επίσης πως, όσο καλά κι αν είσαι προετοιμασμένος, αν πας με άγχος στις εξετάσεις, δεν πετυχαίνεις τίποτα. Πρέπει να πας με ηρεμία και  με πίστη στον εαυτό σου και στις δυνατότητες σου», σχολίασε η Βάσια, δηλώνοντας παράλληλα «δικαιωμένη» για τους κόπους και τις προσπάθειες των τελευταίων ετών και δη τους τελευταίων μηνών, αφού περιόρισε μεν εξόδους και ψυχαγωγία, αλλά δεν κλείστηκε μέσα στο σπίτι.
Αντίθετα, μοίρασε σωστά το χρόνο σε διάβασμα και δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να ξεκουραστούν και να εκτονωθούν. Με το αποτέλεσμα να δικαιώνει πλήρως την προσπάθεια, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όλους εκείνους που την βοήθησαν να φτάσει στο στόχο της. Ευχαρίστησε τους καθηγητές στο σχολείο, τους καθηγητές από το Πρότυπο Φροντιστήριο «Άνοδος» Γιάννη Κουτρουμάνο, Γιώργο Ηλιόπουλο και Ήρα Κορομάντζου, καθώς και την καθηγήτρια Ράνια Χορτάτου, αλλά και την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της σε αυτή την προσπάθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages