Το Κατάκολο ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμόυς κρουαζιέρας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Το Κατάκολο ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμόυς κρουαζιέρας

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας Ευρώπης (CLIA) δημοσίευσε σήμερα τον ετήσιο απολογισμό της για την ευρωπαϊκή οικονομική συμβολή του κλάδου, καταδεικνύοντας ότι η κρουαζιέρα, για άλλη μια φορά, προσέφερε ένα μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας και σημαντική οικονομική συνεισφορά σε όλη την Ευρώπη.
Τα στοιχεία που δόθηκαν από την CLIA, αποκαλύπτουν ότι η οικονομική απόδοση του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ευρώπη έφτασε τα 40.95 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, σημειώνοντας αριθμό ρεκόρ και αύξηση 2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μέσα στο 2015, ο κλάδος της κρουαζιέρας δημιούργησε περισσότερες από 10.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη. Οι μισθοί και τα επιδόματα για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους του κλάδου έφτασαν τα 11.05 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Ελλάδα, το 2015, διατήρησε την κατάταξή της ως ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη, με 13,3% μερίδιο της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας και συνολικά 4.176.500 επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας. Ως σημαντικότερα λιμάνια προορισμού αναδείχθηκαν η Σαντορίνη, ο Πειραιάς, η Μύκονος, η Κέρκυρα και το Κατάκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages