Παππάς: Η διαπλοκή ήταν ο τρόπος ανάπτυξης για 3 δεκαετίες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Παππάς: Η διαπλοκή ήταν ο τρόπος ανάπτυξης για 3 δεκαετίες

“Οι αριστεροί να αντεπιτεθούν πολιτικά και ταυτόχρονα να είναι αυστηροί με την κυβέρνηση που στηρίζουν” είπε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, του Γ’ Διαμερίσματος, στο Κέντρο Πολιτισμού “Μελίνα Μερκούρη” στο Θησείο.
pappas nikos3Ανέφερε ότι η οικονομία σταθεροποιείται, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει η οικονομία σε τροχιά δίκαιης ανάπτυξηςμε αναδιανομή, συλλογικές διαπραγματεύσεις και αύξηση της απασχόλησης.
Σημείωσε ότι το έτος 2015, “την χρονιά της μεγάλης κρίσης”, η χώρα ήταν πρώτη σε απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Ο κ. Παππάς τόνισε ότι “η πορεία της χώρας και η μάχη που δίνει η κυβέρνηση, θα μείνει ορφανή αν δεν υπάρξει αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη” και ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι “όταν ο Τσίπρας ζητούσε χαμηλότερα πλεονάσματα, ο δεξιός Πορτογάλος λοιδωρούσε. Η διαφορά είναι ότι εμείς δεν θα το κάναμε ποτέ αυτό, θα λέγαμε ότι καμία άλλη χώρα δεν πρέπει να περάσει αυτό που πέρασε η δική μας”.
“Αυτό που καταφέραμε με το χρέος μας, πρέπει να το καταφέρουν και οι άλλες χώρες,αλίμονο αν μια μεγάλη χώρα πέσει στην περιδίνηση της κρίσης χρέους, η λύση για το χρέος πρέπει να είναι ευρωπαϊκή” τόνισε ο κ. Παππάς.
Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι λόγω των χειρισμών της ελληνικής κυβέρνησης στην διαχείριση της κρίσης και του Προσφυγικού, η Ελλάδα έχει κερδίσει το κύρος και τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων της.
“Για τους αντιπάλους μας, η ΕΕ είναι ‘ο καθένας την αυλή του, κι αν η αυλή του γείτονα είναι λίγο βρώμικη, φωνάζουμε κάποιον απέξω να την τακτοποιήσει, το ΔΝΤ δηλαδή” είπε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι “η τακτική της Γερμανίας ήταν ‘συζητείστε με τους θεσμούς'”.
“Στον αντίποδα εμείς, επιλέξαμε το άνοιγμα της συζήτησης και την ανοιχτή διαπραγμάτευση, προτείναμε την συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έγινε δεκτή, και διαρκούσης της εαρινής σύνοδος του Washington Group, ο πρωθυπουργός ήταν στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου κέρδισε την υποστήριξη πολιτικών δυνάμεων, αριστερών, σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων, ενώ την ίδια ώρα οι ακροδεξιοί είχαν σαστίσει, γιατί δεν περίμεναν ότι θα δημιουργηθούν εκεί συμμαχίες και οι σύμμαχοι της ΝΔ γιουχάριζαν” είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages