ΘΕΣΜΟΣ Η 3η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΘΕΣΜΟΣ Η 3η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ

           






  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΟΛΑ ξεκίνησαν από μια ιδέα. Ο ιστορικός Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας που ιδρύθηκε το 1928, αποφάσισε να κάνει πράξη μια μαγική βραδιά. Μετά από ξενύχτια και κόπο το 2014 αποφασίστηκε να διοργανωθεί η 1η Λευκή νύχτα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μια Παντριφυλιακή εορτή που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες. Σε καιρούς δύσκολους μόχθησαν, έβαλαν μεράκι, χρήματα από το ταμείο του Συλλόγου, σκληρή δουλειά. 
Η 1η Λευκή Νύχτα γνώρισε τεράστια επιτυχία. Με μουσικά σχήματα σε κεντρικά σημεία του εμπορικού κέντρου και των οδικών αξονων Ελ. Βενιζέλου και 25ης Μαρτίου σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής. Η 2η Λευκή Νύχτα το 2015 στις 30 Μαίου μας έφερε το καλοκαίρι με εκπλήξεις, δρώμενα, προσφορές και κυρίως κέφι. Φέτος αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Κυρίως για την ζωντάνια, τους διαγωνισμούς, τα τοπικά εδέσματα, την μουσική, τα χρώματα, το καλοκαιρινό αεράκι που θα δροσίσει την διάθεσή μας.

Η 3η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΡΟΥΣ

Θεσμός τείνει να καθιερωθεί η διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, μετά και την απόλυτη επιτυχία των δύο πρώτων διοργανώσεων, να σχεδιάζει ήδη την 3η εκδήλωση για το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016. Όπως πάντα, η διοργάνωση συμπίπτει με τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.  Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει σημαντική συμμετοχή στήριξης εκ μέρους των επαγγελματιών της πόλης. Ειδικότερα η κινητοποίηση αφορά στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών και των δράσεων για εκείνη την ημέρα με τη διοργάνωση μουσικών happenings, θεαμάτων, αλλά και με την ταυτόχρονη ενσωμάτωση προσφορών και εκπτώσεων, με τα μαγαζιά να παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ. Στόχος είναι η πόλη να βρεθεί για μία ακόμη φορά στο κέντρο της εορταστικής ατμόσφαιρας. 

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την ολοένα και πιο δύσκολη καθημερινότητα καθιστά αναγκαία τη διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων δίνοντας στον κόσμο μία διέξοδο και μία αίσθηση γιορτής, το οποίο οφείλουν πρώτα απ` όλα στους κατοίκους αυτής της πόλης που τη στηρίζουν και την ενισχύουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης δίνεται η δυνατότητα σε όσους επαγγελματίες επιθυμούν, να λάβουν μέρος στο «Διαγωνισμό Καλύτερης Βιτρίνας», όπου θα βραβευτούν οι τρεις ομορφότερες και πιο ελκυστικές βιτρίνες καταστημάτων. Παράλληλα, οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής έχουν θέσει σε ισχύ ειδικά πακέτα και προσφορές για το τριήμερο. 

Ήδη, οι προετοιμασίες κορυφώνονται, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία! Η Κυπαρισσία θα φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί και φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες, που, σύμφωνα με τις ενδείξεις αλλά και βάσιμες εκτιμήσεις, θα την κατακλύσουν!Μια νύχτα - μέρα, με μουσικές και τραγούδια σε κάθε γωνιά της αγοράς, από μουσικά σχήματα, με εκπτώσεις και προσφορές, με κεράσματα και βεγγαλικά. Μια «Λευκή Νύχτα» με πολλά happenings και events και διασκέδαση.
ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η ευδιάθετη Πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνη Θεοδωροπούλου όταν μας μιλά είναι σαν να ενσαρκώνει την ίδια την εξωστρέφεια με το χαμόγελο που λείπει από τη ζωή μας. Πάντα μιλά για τον ζήλο και την αγάπη για τον ιστορικό τούτο τόπο που στέκει μαζί με τους ανθρώπους κάθε γενιάς να δημιουργούν για να ταυτοποιήσουν την αξία της αέναης Κυπαρισσίας. Ο Σύλλογος όπως μας έχει τονίσει πολλές φορές έκανε θεσμό την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ στηρίζοντας τον καταναλωτή και την πόλη. Εξάλλου ο Σύλλογος έχει πρωτοστατήσει σε κάθε περιφερειακή και εθνική δραστηριότητα για τα προβλήματα των εμπόρων που θέλουν να μείνουν στο τόπο και να προσφέρουν. Αλλά κυρίως να μας αποδείξει ότι εκτός από την Λευκή νύχτα το Σωματείο έχει διοργανώσει Εκπτωτικές Βραδιές, τοπικές δράσεις, εκδηλώσεις.
Σκοπός μας είναι η εξωστρέφεια και η αλλαγή ψυχολογίας στον καταναλωτή μας δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Δημήτρης Αβδάλας. Σε μια εποχή δύσκολη ο δραστήριος σύλλογος θέλει και αποδεικνύει ότι είναι κοντά στον καταναλωτή με δράσεις, πράξη, συλλογική δουλειά, για να έχει μέλλον ο τόπος μας. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ότι το στοίχημα θα ολοκληρωθεί φέτος, ώστε με τον ίδιο ζήλο να προχωρήσει ο θεσμός. Αν δεν στηρίξουμε τον πολίτη καταναλωτή που για εμάς είναι τα πάντα που είναι υποχρέωση όλων μας, τότε δεν έχει μέλλον ένας τόπος. Θέλει πολύ δουλειά, αγώνα, αγάπη. Εξάλλου ο ίδιος ποτέ δεν λείπει σε ότι αφορά την πόλη. Δίνει με το Προεδρείο μάχες για να βελτιωθεί η εικόνα των πολιτών.
Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΠΑΖΑΡΟ


Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ έχει σημείο αναφοράς τα παλιά χρόνια τον μεγάλο της εμπορικό κόσμο. Το Σταυροπάζαρο. Όπως διαβάζουμε "Στον χώρο των παιδικών μου αναμνήσεων. Γιατί στη μνήμη μου ζωντανεύουν πολύ ανθρώπινες και, κατά την άποψή μου, ηρωικές μορφές, που είχαν παίξει καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στη λειτουργία αυτού του ιδιότυπου και ιδιόμορφου παλιού παζαριού.

»Ελάχιστα σώζονται μέχρι σήμερα από εκείνα τα κτίρια που πριν από περίπου 100 χρόνια είχαν φιλοξενήσει επαγγελματίες και εμπόρους της παλιάς εποχής, εκείνους που με την ψυχή τους πρόσφεραν μέσα από τη δουλειά τους ό,τι καλύτερο μπορούσαν στους πολυπληθείς πελάτες τους μιας ολόκληρης σχεδόν επαρχίας. Ευτυχώς σχεδόν ανέπαφοι έχουν παραμείνει κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, στο Σταυροπάζαρο, οι παλιοί καλντεριμένιοι δρόμοι του, με τις περίτεχνες πέτρινες βαθμίδες και σκαλοπάτια, ζωντανές αποδείξεις μιας χρυσής, ιστορικής σελίδας από τη μακραίωνη Ιστορία της πανέμορφης Κυπαρισσίας, της ιστορικής Αρκαδίας.

»Αυτές οι σκέψεις και συγκινήσεις με βρίσκουν μπροστά στο μαγαζί του Παναγιώτη του Θανόπουλου, και καθώς απέναντί μου, βλέποντας δυτικά, απλώνεται από δω ώς εκεί κάτω, στο παλιό Τμήμα Μεταγωγών, το επιβλητικό πλατύφαρδο και πλατύσκαλο Μεγάλο Καλντερίμι, νοερά η σκέψη μου με μεταφέρει στο πριν από 65 χρόνια παρελθόν, όταν μικρό παιδάκι τότε έζησα τις πρώτες μου παιδικές χαρές παίζοντας με τα γειτονόπουλα του Πούρκου, τα Σκαλτσάκια, τα Μαραγκπουλάκια».

Το απόσπασμα προέρχεται από το αφήγημα του Δήμου Ι. Χριστόπουλου «Το Σταυροπάζαρο - Το θρυλικό παζάρι της Αρκαδίας». 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στην Λευκή Νύχτα θα είναι η εφημερίδα ΦΩΝΗ και το Ράδιο Κυπαρισσία 936.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages