ΒΟΜΒΑ Τ.Ε.Ε ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΑΣ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΒΟΜΒΑ Τ.Ε.Ε ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΑΣ...

Στο περιθώριο των δηλώσεών του για τη δεινή οικονομική κατάσταση των μηχανικών, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, έριξε και μία… βόμβα, η οποία ακούστηκε μέχρι την Καλαμάτα. Με αφορμή τις εκπτώσεις που δόθηκαν σε πρόσφατο οδικό έργο και ξεπέρασαν το 50%, ο κ. Στασινός δήλωσε ότι "με τέτοιες εκπτώσεις ή κλέβεις ή μπαίνεις μέσα". Παίρνοντας τοις μετρητοίς την παραπάνω παρατήρηση, παραθέτουμε ένα μικρό κατάλογο έργων από δημοπρασίες του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, και ο καθένας ας βγάλει τα προσωπικά του συμπεράσματα. Όπως σημειώνει το 'Θάρρος',  για τη δημοπρασία της ΔΕΥΑΚ που αφορά στο έργο αποχέτευσης ομβρίων στον εθνικό δρόμο από Θουρία έως Νοσοκομείο Καλαμάτας, τεύχη δημοπράτησης είχαν πάρει 40 εταιρείες, προσφορές κατέθεσαν 12 και ο ανάδοχος έδωσε μεσοσταθμικά πάνω από 53.5% έκπτωση!
Στο έργο της Περιφέρειας για καθαρισμό ρεμάτων στο Δήμο Οιχαλίας η έκπτωση ξεπέρασε το 75%! Στο Δήμο Καλαμάτας, η τεχνική εταιρεία η οποία έχει κατασκευάσει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ήταν η ανάδοχος του έργου ανάπλασης και διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου της Φαρών από την Παραλία μέχρι την Πλάτωνος. Η εταιρεία προσέφερε έκπτωση ύψους 49%, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου άγγιζε τα 2.000.000 ευρώ.
Σε επαναληπτικές δημοπρασίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, για έργα βελτίωσης - συντήρησης δύο επαρχιακών δρόμων και συγκεκριμένα για εργασίες στην 1η επαρχιακή οδό, στο τμήμα γέφυρα Κοσκάραγας - Καρδαμύλη, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, ο μειοδότης έδωσε έκπτωση 57,06%. Για εργασίες στην 7η επαρχιακή, στο τμήμα Βαλύρα - Μελιγαλά - Διαβολίτσι, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, ο μειοδότης προσέφερε έκπτωση 63,09%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages