ΕΠΩΝΥΜΩΣ- ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΕΠΩΝΥΜΩΣ- ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΤΗΝ αδικημένη Τριφυλία μετά από αρκετά δημοσιεύματα αλλά κυρίως μετά από επαφές με φορείς δείχνουν να αναζητούν οι αρμόδιοι καθώς παλιότερα είχε θεωρηθεί ως ο Νότος του Νότου ή αποπαίδι της Μεσσηνίας. Η στρατηγική της κατανομή με την γεωπολιτική της θέση από αρχαίων χρόνων αποτελεί από μόνο του ένα μεγάλο πλεονέκτημα που προσδιορίζει την ταυτότητα του Νομού μας καθώς αποτέλεσε τον ύμνο του Ομήρου στην Ιλιάδα μέχρι την συμμετοχή στο Τρωικό πόλεμο αλλά και την τεράστια συμβολή στην ιστορία μέχρι την Ελληνική Επανάσταση. Η ανακοίνωση του Μεσσήνιου υφυπουργού που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ για το λιμάνι Κυπαρισσίας πριν είναι αργά αλλά και τα έργα της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τριφυλία όπως ο βιολογικός Κοπανακίου με το έργο αποχέτευσης στην περιοχή, δεν είναι τυχαία.
Η εξωστρέφεια της περιοχής έχει επιχειρηθεί μετά από επαφές εκτός του Δήμου μας και τοπικών φορέων αλλά και των δημοσιευμάτων που έφτασαν ως την Βουλή. Το θέμα είναι όπως έχουμε επισημάνει ότι το νέο ΕΣΠΑ είναι η τελευταία ευκαιρία της περιοχής και του Νομού μας να ανασάνει. Μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες χωρίς ιδεοληψίες και φωτογραφίες εσωτερικής κατανάλωσης πάνω στα έργα των άλλων.
 Τώρα πλέον οφείλουν να αναδειχθούν μια σειρά ζητημάτων που αποτελούν το μέλλον του τόπου. Από τους αρχαιολογικούς χώρους, τους οδικούς άξονες μέχρι την ενίσχυση της ταυτότητας κάθε περιοχής. Το επόμενο στοίχημα που έχουμε θέσει είναι ο άξονας Καλονερό-Τσακώνα για το οποίο σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Τεράστια συμβολή να σημειώσουμε τέλος ότι αποτελεί η πρόθεση των απόδημων που σε κάθε περίπτωση αναδεικνύουν τέτοια θέματα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages