Στο Μαξίμου φοβούνται την απλή αναλογική - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Στο Μαξίμου φοβούνται την απλή αναλογική

Σε μία ακόμα επιχείρηση αλλαγής πολιτικής ατζέντας, σε φάσμα βολικό για τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που πορεύεται εγκλωβισμένη ανάμεσα στις Συμπληγάδες της εφαρμογής μέτρων-φωτιά για την κοινωνία και της δημοσκοπικής καθίζησης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινά από σήμερα κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση. Με την εσωτερική αντιπολίτευση να τον… τραβά από το σακάκι, υπενθυμίζοντάς του διαρκώς θέσεις-αιχμές της Κουμουνδούρου, που δεν μπορούν να αλλοιωθούν, καθώς αποτελούν και το μοναδικό… εν ζωή αφήγημα της πρώτης φοράς Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας ανοίγει την ατζέντα των τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου από το συγκυβερνήτη του και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Οι δυο τους θα συναντηθούν σήμερα στις πέντε το απόγευμα στην Ηρώδου Αττικού, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του πρωθυπουργού θα ακολουθήσουν τα ραντεβού με:
 -Το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις δώδεκα το μεσημέρι της Πέμπτης. -Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στις τέσσερις το απόγευμα της Πέμπτης. -Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης. -Τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, στις δέκα το πρωί της Παρασκευής. -Τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, στις δώδεκα το μεσημέρι της Παρασκευής. Στη σκιά των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων-μέγκενη για το εσωτερικό οικοσύστημα του Μεγάρου Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ, στη συγκυβέρνηση επιδιώκουν να δείξουν πως αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε θεσμικό επίπεδο, αν και το άνοιγμα της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο, παρά το γεγονός πως η Κουμουνδούρου διαμηνύει πως γίνεται σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, έρχεται για να καταδείξει εμφατικά πως το άγχος της δεύτερης θέσης, όποτε κι αν στηθούν κάλπες, αρχίζει και ριζώνει στην Ηρώδου Αττικού.
Στον απόηχο της κόντρας ανάμεσα στη λεωφόρο Συγγρού και στους μαξιμινούς για την περί του εκλογικού νόμου οπτική (ο Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές, ανέφεραν γαλάζιοι κύκλοι-θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, έλεγαν πηγές του πρωθυπουργού), ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται πως θα επιχειρήσει να διερευνήσει τις προθέσεις και τις θέσεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον εκλογικό νόμο, πριν καταλήξει στο πλαίσιο που θα παρουσιάσει στην Κεντρική Επιτροπή της Κουμουνδούρου το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages