ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΣΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΣΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό το συντονιστή Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε την εξέταση της πορείας των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Στις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΣΜΠΕ) προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα Διαχείρισης απορριμμάτων - ειδικότερα στην Ήπειρο ο Περιφερειακός σχεδιασμός ΠΕΣΔΑ περιλαμβάνει και Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα κατασκευαστεί με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Αντίστοιχα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι αντίστοιχη απόφαση αναμένεται να υπογραφεί άμεσα. Σχετικά με τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Ιόνιων νήσων οι Υπουργοί που συμμετείχαν στη συνεδρίαση εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατάθεση των Περιφερειακών τους Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων. Ειδικά στην Κέρκυρα όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα σκουπίδια τονίστηκε ότι πρέπει να παρθεί κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να λειτουργήσει προσωρινά ξανά ο ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου. Το γεγονός ότι υπάρχει στη διάθεση της Περιφέρειας Ιονίων νήσων κονδύλι 4.200.000 ευρώ για σχετικά έργα μπορεί να βοηθήσει να αποσυμφορηθεί άμεσα η κατάσταση. Για τις υπόλοιπες Περιφέρειες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός των αμέσως επόμενων μηνών.
  Παρέμβαση Τσιρώνη στο BEST
Σημειώνεται ότι παρέμβαση για το θέμα έκανε στην τηλεόραση BESTκαι ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι είναι γεγονός ότι υπήρξαν καθυστερήσεις. Παράλληλα ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι τα ΠΕΣΔΑ απ' όλη την Ελλάδα ήταν αρκετά διογκωμένα, αλλά με έναν εξορθολογισμό θα έρθουν στα στοιχεία που το Υπουργείο έχει προϋπολογίσει. Σύμφωνα με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος η κυβέρνηση περιμένει υπομονετικά την λύση που θα προτείνει ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κι αν υπάρχει μέσα το ΣΔΙΤ ήδη έχουν γίνει κινήσεις προκειμένου να είναι συμβατό με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αλλά και με καλύτερους όρους. Ακόμα αυτό που υπογράμμισε ο κ. Τσιρώνης είναι ότι πλέον το θέμα είναι στα χέρια των δήμων κι άρα απ' αυτούς εξαρτάται και η όποια λύση αλλά και ο χρόνος που αυτή θα τρέξει, "αρκεί να αποφασίσουν οι δήμαρχοι τι θέλουν" όπως εμφατικά τόνισε ο Υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages