Ο ΝΙΚΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ο ΝΙΚΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

ΠΛΗΘΟΣ επισκεπτών την παραμονή της εορτής του Αγίου πνεύματος στην πόλη της Κυπαρισσίας, όπου παρά τη ζέστη ο κόσμος γέμισε το βράδυ την ιστορική πόλη που διεξάγονται οι εκδηλώσεις και το τοπικό παραδοσιακό πανηγύρι. Από τις 7.00 το πρωί ακούστηκαν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και τελείται Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου. Μετά το Θείο Κήρυγμα θα ξεκινήσει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
Την πομπή θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας, η οποία θα αποδώσει και τιμές! Στον Άγιο Αθανάσιο θα αναπεμφθούν δεήσεις και θα γίνει η Απόλυση. Στη συνέχεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας θα δεχθούν ευχές.
Το έθιμο τηρεί όπως κάθε χρόνο στην Αρκαδιά ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας που μιλά με ζεστά λόγια για την ιστορική περιοχή. Στον Εσπερινό όμως απουσίαζαν οι αιρετοί της περιοχής και αυτό σχολιάστηκε έντονα...από τους πιστούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages