Άνοδος σε ιατρικές, πτώση στις οικονομικές σχολές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Άνοδος σε ιατρικές, πτώση στις οικονομικές σχολές

Ανοδική πορεία και στις αστυνομικές σχολές – Στα κάτω τους οι πολυτεχνικές – Αναμένεται πτώση στις παιδαγωγικές σχολές – Έως τις 8 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών

Με την ανάρτηση στις 22 Ιουνίου των βαθμολογιών των υποψηφίων των ΕΠΑΛ ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Επόμενο (χρονικά) βήμα η συμπλήρωση των μηχανογραφικών από τους υποψηφίους για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ανακοίνωση των βάσεων.Από την ανάλυση των βαθμολογικών στοιχείων προκύπτει ότι οι Ιατρικές Σχολές τουλάχιστον θα παραμείνουν στο ύψος τους ενώ αναμένεται να παρουσιάσουν ακόμα και ανοδική πορεία. Αντίθετα πτωτική θα είναι η τάση στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές ενώ αυξομοιώσεις θα σημειωθούν στις ανθρωπιστικές Επιστήμες με τις επιδόσεις των υποψηφίων να είναι καλύτερες στα αρχαία αλλά χειρότερες στην ιστορία. Μεγάλη πτώση  αναμένεται να έχουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα ενώ ανοδική θα είναι η πορεία στις Αστυνομικές σχολές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις:
– Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν  αυξομοιώσεις   Παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση υποψηφίων στις μεσαίες βαθμολογίες ενώ οι υποψήφιοι έγραψαν καλύτερα στα Αρχαία  σε σχέση με πέρυσι και χειρότερα στην Ιστορία.
– Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση στα Πολυτεχνικά τμήματα κυρίως τα χαμηλόβαθμα. Εντυπωσιακή αναμένεται η πτώση στα τμήματα της Περιφέρειας.
– Στο 3ο επιστημονικό πεδίο εντυπωσιακή αναμένεται   άνοδος στις βάσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι βάσεις εισαγωγής και στα Παραιατρικά και γεωπονικά τμήματα θα ανέβουν καθώς  οι αριστούχοι στη Χημεία αγγίζουν τους 6.446 και στο μάθημα της Φυσικής ξεπερνούν τους 5.000.
– Στο 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση των βάσεων στις Παιδαγωγικές σχολές κυρίως της Περιφέρειας, όπου η εισαγωγή μπορεί να γίνει και με βαθμολογία κοντά στο 10. Υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών σπουδών σε ποσοστό 67% έγραψαν στα Μαθηματικά της Γενικής Παιδείας κάτω από τη βάση.
– Στο 5ο επιστημονικό πεδίο των σχολών Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής  λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων αναμένεται πτώση των βάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη αποτυχία στα μαθηματικά με ποσοστό 78% να έχει γράψει κάτω από τη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages