ΡΥΜΟΥΛΚΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΤΙΤΑΝΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ....ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΡΥΜΟΥΛΚΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΤΙΤΑΝΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ....ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ τελικά μετά από μεγάλο αγώνα του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας χάρη στο Τριφύλιο πρόεδρο του οργάνου παρά την δαιδαλώδη γραφειοκρατία το εγκαταλελειμμένο δουλεμπορικό που για 3 χρόνια παρέμενε στο αλιευτικό καταφύγιο Κυπαρισσίας προκαλώντας τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας.
Χάρη στο πείσμα της υπηρεσίας που έχει ήδη προχωρήσει σημειωτέον σε διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού με σημαντικές παρεμβάσεις εξωραισμού, ήρθε ρυμουλκό από την Πάτρα για να προσδεθεί το καράβι που πλέον θα αλλάξει μορφή και θα μεταμορφωθεί σε αλιευτικό.
ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμβολή όλων των τοπικών φορέων όπως του Λιμενικού σταθμού, Δήμου και αλιέων. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι "επιτέλους νικήσαμε μια απίστευτη αδυσώπητη γραφειοκρατία η οποία αποτελεί τροχοπέδη σε κάμε μορφής ανάπτυξης και επένδυση, καθώς το επιβλαβές πλοίο έπρεπε να απομακρυνθεί από το Λιμάνι της πόλης στις 26/1/2016" αλλά δυστυχώς η γραφειοκρατία, οι αντιφατικές διατάξεις και η πολυνομία με τις αγκυλωμένες υπηρεσίες μας καθυστέρησαν 6 μήνες ενώ στις 18/12/2015 έγινε όπως προβλέπει ο Νόμος η δημοπρασία ώστε το σκάφος να αποκτήσει ιδιοκτήτη".  Το Αιγυπτιακό πλοίο FEDAA SAEED απομακρύνθηκε ενώ ο κ. Κανελλόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τριφυλίας για τις παρεμβάσεις του προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως τα Λιμεναρχεία Κυπαρισσίας και Πύλου, τα μέλη του Δ.Σ. με το προσωπικό του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας με την προισταμένη Β. Γαζούλη αλλά και τον νομικό σύμβουλο κ. Χρήστο Αρχοντή για τη συμβολή του, καταλήγοντας ότι ο αγώνας για ένα λιμάνι που θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης και δημιουργίας στη πόλη και στη Τριφυλία αποτελεί διαρκή και ακατάπαυστο αγώνα. 
Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΠΕ Ο ΝΕΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ 
Ο νέος ιδιοκτήτης του σκάφους που ήρθε με ρυμουλκό από την Πάτρα, κ. Δημήτρης Φιντιρλής μίλησε για την παράλογη γραφειοκρατία και τα απίστευτα γρανάζια που εμπόδισαν τον άμεσο απόπλου του πλοίου από το λιμάνι το οποίο ρυμουλκήθηκε χάρη στην τιτάνια προσπάθεια του κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλου ως προέδρου του λιμενικού ταμείου ο οποίος με υπομονή και μεθοδικότητα πίεσε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να συντομεύσουν τις διαδικασίας χαρακτηριζοντάς τον ως ικανό και δραστήριο άνθρωπο. Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Τριφυλίας για το αμέριστο ενδιαφέρον του μαζί με τα Λιμεναρχεία Πύλου και Κυπαρισσίας με την υπομονή του. 
Τέλος ο Πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων κ. Κώστας Ροιλός εξήρε το ρόλο του Προέδρου του ταμείο σημειώνοντας για την τεράστια γραφειοκρατία ότι οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες λέγοντας ότι η πόλη έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο λιμάνι που θα οδηγεί την ανάπτυξη του τόπου καθώς οι αλιείς χρόνια τώρα πιέζουν για ενίσχυση των υποδομών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages