ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ...

Τέλος στο… όνειρο της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία μπαίνει, αφού με βάση το νέο σχεδιασμό της ΔΕΠΑ για την περίοδο 2016-2025 η Πελοπόννησος δεν περιλαμβάνεται στις περιφέρειες όπου υπάρχει προοπτική να γίνουν κάποια περαιτέρω έργα. Έτσι η επέκταση φαίνεται πως θα σταματήσει στην υπόθεση σύνδεσης με τη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΠΑ, η περαιτέρω αναβάθμιση της εσωτερικής αγοράς θα γίνει με τρείς τρόπους:
 · Επέκταση των δικτύων σε περιοχές που γειτνιάζουν με το κεντρικό σύστημα μεταφοράς του φυσικού αερίου.
 · Μεταφορά, με βυτιοφόρα, συμπιεσμένου αερίου (CNG) σε πιο απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες θα εγκατασταθούν συμπιεστές και θα αναπτυχθούν μικρά τοπικά δίκτυα, στο βαθμό βεβαίως που οι καταναλώσεις επιτρέπουν τέτοιες επενδύσεις.
 · Με μεγαλύτερα έργα μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (LNG) σε λιμάνια της χώρας, εγκατάστασης των σχετικών υποδομών και ανάπτυξη τοπικών δικτύων.
 Η πρώτη φάση του σχεδιασμού, μάλιστα, για την περίοδο 2016-2025, αφορά τέσσερις περιφέρειες: Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Στερεά Ελλάδα - Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα. Οι τρεις πρώτες είναι οι πιο «προχωρημένες» σε επίπεδο προετοιμασίας, αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Στη Δυτική Ελλάδα πρόκειται να υπάρξει μεταφορά LNG, καθώς ήδη στην Πάτρα έχει υπάρξει παραχώρηση έκτασης μέσα στο λιμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages