ΜΕ "ΜΠΟΥΝΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΦΩΡΙΑ' ΜΠΑΤΑΡΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΜΕ "ΜΠΟΥΝΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΦΩΡΙΑ' ΜΠΑΤΑΡΕΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
                     ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΜΕ 13 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 2 λευκά ψηφίστηκε στο τέλος της χρονιάς ο Προυπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας για το 2019, με αιχμηρές παρατηρήσεις για την πορεία της δημοτικής αρχής από την αντιπολίτευση αλλά και τους κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλο και Τάσο Αδρακτά που ψήφισαν λευκό, με μπαταρίες για την διοίκηση του Δήμου από τον Ζαχαρία Κανελλόπουλο.
Ο Προυπολογισμός ύψους 22,8 εκ. ευρώ προκάλεσε συζητήσεις για την απουσία δημόσιου διαλόγου, την εκτίμηση ότι δεν αγγίζει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, ενώ υπήρξαν και απουσίες στην αίθουσα από την συμπολίτευση όπως του κ. Πούλου, του κ. Γιάννη Αδρακτά, αλλά και την αντιπολίτευση καθώς απουσίαζε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ανδρινόπουλος μαζί με πλειάδα δημοτικών του συμβούλων. 
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΑΙΧΜΗΡΗ ήταν η τοποθέτηση της Γιάννας Μαραβελή με ερωτήσεις κατά ριπάς ζητώντας να μάθει "το ποσοστό υλοποίησης του Τεχνικού προγράμματος του 2018, το ποσό κατάθεσης του Δήμου ως πλεόνασμα αν έχει αυξηθεί και για ποιο λογο δεν έχει διοχετευθεί σε επενδύσεις, τι εννοεί στην ανακεφαλαίωση του Προυπολογισμού ότι πρέπει να πληρωθεί ποσό 286.000 ευρώ σε επενδύσεις" ενώ απαντώντας στον κ. Μπακούρο είπε "ότι για τα χωριά 1 χρόνο είχε διαβεβαιώσει ο Πρόεδρος των Ραχών για μικρά έργα με τα μηχανήματα του Δήμου" ενώ εξέθεσε το θέμα για τον Ανοικτό κέντρο Εμπορικού στο οποίο καμία παράταξη δεν είχε ενημέρωση, αλλά αντίθετα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες στις εφημερίδες "για το έργο που θα γίνει". Επίσης έκανε αναφορά στον Κλεισθένη που απαιτεί συνεργασίες προς κοινό όφελος καταλήγοντας ότι "η Δημοτική αρχή αποφεύγει τον διάλογο με τις παρατάξεις στο Σώμα".
Ο Σαράντος Κουκούμης άσκησε κριτική στη Δημοτική αρχή καταψηφίζοντας τον Προυπολογισμό ο οποίος παραμένει αντιλαικός με αυξήσεις τελών με βάρη για τις οικογένειες και τα λαικά στρώματα προσθέτοντας ότι "οι προβλέψεις και οι αναδιαρθρώσεις είναι μόνο προς όφελος των επιχειρηματιών για το πως θα μασήσουν την δημοτική περιουσία, ξεχνώντας τα εργατικά δικαιώματα" ενώ κάνοντας χιούμορ είπε ότι "με το ένα πόδι στην παράταξη Κατσίβελα ο κ. Μπακούρος που δήλωνε ότι θα ψήφιζε τον Προυπολογισμό αν ήταν να γίνει αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων" κι έτσι "ο πολίτης βγάζει τα συμπερασματά του ενώ τόσο η νυν αρχή όσο και η προηγούμενη δεν ζήτησε αύξηση πόρων από την Κυβέρνηση, αποδεχόμενοι τις κρατικές περιοκοπές που μείωσαν 70% τους πόρους της αυτοδιοίκησης". 
ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Καταπέλτης κατά της Δημοτικής αρχής με λευκή ψήφο όπως και ο Τάσος Αδρακτάς, ήταν ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, τόσο για την απουσία σύνθεσης απόψεων, διαλόγου, διαβούλευσης τόσο με την δημοτική του ομάδα αλλά κυρίως την κοινωνία, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι...πρέπει να ακούγονται αλήθειες στην αίθουσα.
Με τις αναφορές του ότι δεν υπήρξε ποτέ διάλογος επισήμανε ότι "η Δημοτική αρχή απέκλεισε ακόμα και την διαφωνία, τον έλεγχο, κάθε δημοκρατική λειτουργία, εδώ ο ρόλος μας και η συνείδησή μας απέναντι σε αυτό το αυτοκρατορικό σύστημα που έχει δομηθεί τα τελευταία χρόνια, είμαστε απέναντι". Υπογράμμισε ότι "για αυτό και καταψηφίζω τον Προυπολογισμό". Αίσθηση επίσης προκάλεσε η αναφορά του Τάσου Αδραkτά ότι ψηφίζει λευκό, αποδεχόμενος αρχικά μόνο κωδικούς μισθοδοσίας υπαλλήλων, πρόνοιας, λειτουργία σχολικών μονάδων.
ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας υπεραμύνθηκε την ψήφιση του Προυπολογισμού λέγοντας ότι "κανένα έργο δεν ήρθε από τον ουρανό ή από μόνο του αν ορισμένοι δεν είχαν εργαστεί ώστε να προκύψουν σε συνεργασία με την περιφέρεια, ενώ είναι άδικο να μην πιστέψουμε ότι κάποιοι ξενύχτησαν" για να συμπληρώσει ότι "δεν είναι τυχαίο ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κάνει τόσα έργα στη Τριφυλία, οπότε αυτο σημαίνει ότι κάποιοι εργάστηκαν" αναφέροντας ως παραδείγματα την μελέτη για την ανάπλαση της Άνω Πόλης, το έργο υποστήριξης πρανών του Κάστρου που προτάθηκε στο ΕΣΠΑ, το λιμάνι, τα σχολικά κτίρια κι άλλα. Ο Δήμαρχος πάντως λίγες ώρες μετά ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του που αναφέρουμε σε άλλο μας άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages