ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- "Η πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- "Η πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ"

  
ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ: Καλή εβδομάδα και Χρόνια πολλά. Ολοκληρώνεται η ελαιοκομική περίοδο με τους ελαιοτριβείς και παραγωγούς να κάνουν απολογισμό με αρνητικό πρόσημο. Από την δακοκτονία, το γλοιοσπόριο μέχρι την χαμηλή τιμή του ελαιολάδου είναι ίσως ο χειρότερος ελαιοκομικός χειμώνας...
@Οι τιμές καθηλωμένες κάτω από τα 2,50 ευρώ μαρτυρούν ότι το εισόδημα θα είναι μειωμένο στα νοικοκυριά. Κατά τα άλλα μειωμένος δείκτης θα είναι ο τομέας των εξαγωγών. Μετά οι πολιτικοί ταγοί αντί να ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, ανακοινώνουν υποψηφιότητες και μοιράζουν καρέκλες λες και ζουν στον δικό τους γυάλινο κόσμο...
@ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ: "Τίποτε δεν είναι πιο αβέβαιο από τον όχλο" είχε πολύ σοφά αναφέρει ο Κικέρων που έζησε το 106-43 π.Χ. και ήταν Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός. ΤΟ μαντρί των ψηφοφόρων ως κοπάδι αναμένει αμέτοχο να παρακολουθεί υποψηφιότητες σε περιφέρειες και Δήμους, να αναθεματίζει την ώρα της κάλπης και μετά να αυτομαστιγώνεται όταν διαπιστώσει ότι βγαίνουν οι ίδιοι..
@Εξάλλου οι χάρες, οι φιλίες, οι συγγένειες, οι μάντρες και η άσφαλτος σε αυλές, είναι σύνηθες συνοθύλεμα για τους άρχοντες. Είτε γίνουν εθνικές, είτε περιφερειακές, είτε άλλες εκλογές θα βρουν τον τρόπο να συγκεντρώσουν..το κοπάδι των ψηφοφόρων κατευθύνοντας σε πράσινες, γαλάζιες, κόκκινες και ροζ μάντρες..
@ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ: Φύλλο δεν κινείται στην αγορά. ΤΟ είδαμε τόσο σε Κυπαρισσία,Φιλιατρά, Κοπανάκι μέχρι τις γειτονικές πόλεις. Μουδιασμένοι οι πολίτες από τους φόρους. Όλοι εξάλλου αναμένουν τα αναδρομικά. Οι έμποροι με τις εορταστικές εκδηλώσεις αναμένουν να μπει έστω μια αχτίδα αισιοδοξίας...
@Εικάζεται ότι εφόσον η αγορά δεν κινήθηκε από τις πωλήσεις του ελαιολάδου ο τζίρος θα είναι μειωμένος κατά 20%, δημιουργώντας θέμα επιβίωσης σε ένα κατά τα άλλα δύσκολο ελαιοκομικό χειμώνα. Τώρα οι περιοδείες των υποψηφίων για υποσχέσεις από του χρόνου δεν πιάνουν τόπο..
@ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης») για το έργο με τίτλο «Αποχέτευση Λυμάτων Γαργαλιάνων», έρχεται το Δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη..
@Το ερώτημα είναι αν θα ακούσουμε πάλι το ίδιο μοτίβο για την ψήφιση του προυπολογισμού στην διπλή συνεδρίαση. ΤΟ ποσό αγγίζει τα 22,8 εκ. ευρώ και σίγουρα δεν αποτελεί το οραματικό εργαλείο για την Τριφυλία μετά το 2019...
@Με έργα από τον Φιλόδημο 1 και 2, με στήριξη της περιφέρειας, η Τριφυλία έχει προοπτική. Αλλά όταν σε συνεδριάσεις για όλα τα στραβά φταίνε οι κυβερνώντες τι να πούμε άραγε όταν επί προηγούμενων κυβερνήσεων δεν έγινε ούτε ένα σοβαρό έργο στις 3 μεγάλες πόλεις της περιοχής;
@ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ: Στο τέλος οι υποψήφιοι θα είναι περισσότεροι από τους συνδυασμούς. Μετά τις ανακοινώσεις υποψηφίων στη Τριφυλία, πληροφορίες λένε ότι τίποτα δεν τελείωσε. Έρχεται νέος δυνατός συνδυασμούς με πρόγραμμα, με φρέσκες ιδέες, με νέα πρόσωπα, αλλά κυρίως με δυναμική γνωρίζοντας τα προβλήματα του πολίτη..
@Δεν αποκλείεται πάντως μετά την επόμενη ανακοίνωση να δούμε συμμαχίες. Ήδη τα τραπεζάκια σε πλατείες στήθηκαν, μεταξύ αστείου και σοβαρού ετοιμάζονται για την μάχη του Μαίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα δούμε σύντομα και νέα κίνηση πολιτών για να συμπεράνουμε που βαδίζει η Τριφυλία.
@ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΟΥΣΙΑΣ: Η αλήθεια είναι ότι κανείς ΔΕΝ τόλμησε διάλογο με τους πολίτες, δημότες. Είναι ίσως μόνο ψηφοφόροι. Εξάλλου οι δημοτικές παρατάξεις δεν συνεδρίαζαν ποτέ σχεδόν για τα μέλη τους. Άλλες είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η απλή αναλογική είναι η ευκαιρία να μπει μια τάξη. Κι ας το λένε χάος. 
@Καλή εβδομάδα. Καλές γιορτές να έχουμε. Καλά μυαλά και να είστε λογικοί. Εξάλλου όπως έλεγε Φιλοφόσοφος Πλάτων "Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου"...Και σίγουρα δεν είχε άδικο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages