ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ...ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ...ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ήταν μόνο όμως τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας, με τους καταναλωτές, να πραγματοποιούν τις απαραίτητες αγορές ενόψει των Χριστουγέννων, προτιμώντας φυσικά, συμβολικά δώρα και εκείνα που είχαν μεγάλη ανάγκη. ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ Από χθες, τα καταστήματα είναι και πάλι ανοιχτά, εφαρμόζοντας και ενόψει της Πρωτοχρονιάς το εορταστικό ωράριο, με τους επαγγελματίες να ευελπιστούν στη συνέχεια της καλής κίνησης, προκειμένου να καλύψουν τα… σπασμένα από το καλοκαίρι και μετά! «Η κίνηση της αγοράς το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ήταν καλή. 
Ήμασταν σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι», δήλωσε μιλώντας στη «ΦΩΝΗ», η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, επισημαίνοντας πως η πτώση της θερμοκρασίας, η πληρωμή των επιδοτήσεων και αυτού του λίγου έστω, λαδιού, ήταν καθοριστικής σημασίας στην τόνωση, πάντα για τα δεδομένα της εποχής, της αγοράς. «Ελπίζω να υπάρξει κίνηση και αυτήν την εβδομάδα, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αμέσως μετά, αρχίζουν επίσημα, οι χειμερινές εκπτώσεις,», ανάφερε η κα Ψηλάκη, επισημαίνοντας πως πολλά καταστήματα είχαν προσφορές και εκπτώσεις και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, γεγονός που βοήθησε στην προσέλκυση κόσμου. «Πράγματι, η αγορά «ζεστάθηκε», όμως δεν αρκεί, αφού όταν δε δουλεύεις για μισό χρόνο, δεν μπορείς να αναπληρώσεις τα χαμένα! 
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΥΦΕΣΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 
Το 2018 ήταν ο χειρότερος από τα χρόνια της ύφεσης», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, τονίζοντας πως οι προβλέψεις για το 2019, δεν είναι καλές! «Δε θέλω να είμαι δυσοίωνη, αλλά το 2019 δε θα είναι καλή χρονιά, αφού μπορεί να βγήκαμε από τα μνημόνια, όμως ανάπτυξη δεν υπάρχει, ούτε θέσεις εργασίας! Τα χρήματα, από μισθούς και συντάξεις, μειώνονται, άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι το μέλλον μας, θα διαγραφεί ευοίωνο», ανέφερε η Λίλιαν Ψηλάκη, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται άμεσα, ελάφρυνση φόρων, αύξηση θέσεων εργασίας και φυσικά, ρευστότητα. «Πρέπει να ανοίξουν τις στρόφιγγες οι τράπεζες, ώστε να μπορεί να κινηθεί ο επαγγελματίας. Να μειωθούν οι εισφορές, να ισχύσει ο διακανονισμός των 120 δόσεων, ώστε να μπορέσουμε να ανασάνουμε και να «σηκωθεί» λίγο, η ράχη της πάλαι ποτέ… σπονδυλικής στήλης της εθνικής οικονομίας, η οποία έχει υποστεί σημαντική καθίζηση», δήλωσε καταληκτικά, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages