ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΗΝ υιοθέτηση ψηφίσματος για την διασφάλιση των εργαζομένων με την μόνιμη λειτουργία της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, ζήτησε από το Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, με τις παρατάξεις ομόφωνα να τάσσονται υπέρ των εργαζομένων αν και ασκήθηκε δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση για τους πολιτικούς χειρισμούς που οδήγησαν σε αστάθεια την δημοτική επιχείρηση.
Πιο αναλυτικά ο κ. Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισε ότι "ενόψει ελέγχου από τον ορκωτό λογιστή, ανησυχούμε για την περίπτωση λουκέτου που φημολογείται στην ΔΕΥΑΤ, ζητάμε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν, να στελεχωθεί με μόνιμο τεχνικό και επιστημονική προσωπικό με δημιουργία εσωτερικού κανονισμού αλλά κυρίως να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού ώστε να μην προκληθεί θέμα βιωσιμότητα" ενώ ζήτησε ψήφισμα που θα χρησιμοποιήσει το σωματείο από όλες της ΔΕΥΑ και θα σταλεί στην Κυβέρνηση για μονιμοποίηση των υπαλλήλων που απευθύνεται στο υπουργείο Εσωτερικών, καταλήγοντας ότι ζητούνται τα αυτονόητα σε πνεύμα συνεργασίας.
ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ..
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας απαντώντας στον κ. Κουφαλάκο είπε ότι "δεν υπήρχε καν ούτε η ιδέα να κλείσει η ΔΕΥΑΤ παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οποία επεκτάθηκε από τη Κυπαρισσία μετά το 2014 σε όλη τη Τριφυλία" αποδίδοντας σε παθογένειες λόγω του βάρους που σήκωσε από άλλες περιοχές του Δήμου, λέγοντας ότι "στόχος είναι να ορθοποδήσει" παραδεχόμενος ότι "η ΔΕΥΑΤ είναι υποστελεχωμένη αλλά δεν το επιτρέπει το ισχύον καθεστώς από την πλευρά της πολιτείας" ενώ για τους ελέγχους εξήγησε ότι η Δημοτική αρχή δεν εμπλέκεται στο έργο του ορκωτού λογιστή.
Κριτική στη δημοτική αρχή για την ανοργανωσία όπως είπε της ΔΕΥΑΤ άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος καθώς "οι παθογένειες που παρουσιάστηκαν ήταν από την αρχή της σύστασης, αλλά στόχος μας πρέπει να είναι το ξεκαθάρισμα των ελέγχων όπως και εξασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων".
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Η Γιάννα Μαραβελή από την ελάσσονα μειοψηφία στάθηκε στις άπειρες ερωτήσεις με καταγγελίες που έγιναν για τη ΔΕΥΑΤ, αναλύοντας ότι "ο Πρόεδρος δεν εμφανίζεται στο Δ.Σ. να δώσει πειστικές απαντήσεις, η δε αναφορά συμβούλων της αντιπολίτευσης δεν έχει έστω θορυβήσει τον Δήμαρχο αν τελικά συμβαίνει κάτι" προσθέτοντας ότι "υπάρχουν δημοσιεύματα για την γεώτρηση στους Γαργαλιάνους, έχουν 5 χρόνια να καταθέσουν ισολογισμούς, αλλά το χειρότερο είναι τι απέγινε το θέμα με την καταγγελία υπαλλήλου για πλαστογραφία σε παραλαβή υλικών και αυτό δεν είναι μόνο θέμα πορίσματος ορκωτού λογιστή" ενώ τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος για τους υπαλλήλους για μόνιμη σταθερή εργασία.
Τέλος ο Σαράντος Κουκούμης ζήτησε διαφάνεια στην ΔΕΥΑΤ με αναπάντητα ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας ότι "δεν υπάρχει πρόθεση σωστής λειτουργίας της επιχείρησης με τα δείγματα γραφής από το Δ.Σ. να μην είναι ευοίωνα αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα" πριν φτάσουμε στο σημείο να μην παρέχονται υπηρεσίες στους πολίτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages