Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου χέρι χέρι με το AMBER ALERT EUROPE - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου χέρι χέρι με το AMBER ALERT EUROPE

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ενώνει τις δυνάμεις του με το AMBER ALERT EUROPE για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

Η συνεργασία που ξεκίνησε φέτος, στις 15 Ιουνίου, έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχημένη καμπάνια πρόληψης #DontBeAnEasyCatch στην οποία συμμετείχαν από κοινού και είχε ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών και ειδικότερα των εφήβων, σχετικά με την διαδικτυακή αποπλάνηση.
«Η ευαισθητοποίηση για τη διαδικτυακή αποπλάνηση εξακολουθεί να απουσιάζει. Η ενημέρωση συνήθως εστιάζει στους κινδύνους του πραγματικού κόσμου, ενώ τα παιδιά θα μπορούσαν εξίσου εύκολα να διατρέχουν κίνδυνο και από την ασφάλεια του σπιτιού τους όταν συμμετέχουν σε διαδικτυακές δραστηριότητες. Επιπλέον, δεν διαθέτουν όλα τα παιδιά τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να μείνουν ασφαλή στο διαδίκτυο. Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας να δημιουργηθούν ισχυρές συμμαχίες με οργανισμούς όπως το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα», λέει ο Frank Hoen, Πρόεδρος και Ιδρυτής της AMBER Alert Europe.
Hoen: «Μετά την ήδη επιτυχημένη συνεργασία μας στην εκστρατεία πρόληψης #DontBeAnEasyCatch, μια επίσημη συνεργασία ήταν το επόμενο λογικό βήμα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μαζί μας το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και προσβλέπουμε σε κοινές δράσεις για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο τα επόμενα χρόνια.»
Η συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Παρασκευή Φραγκοπούλου, υπογραμμίζει: «Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, τα παιδιά συνδέονται μεταξύ τους μέσω των προσωπικών τους συσκευών και των κοινωνικών δικτύων. Ως εκ τούτου, είναι κύρια προτεραιότητά μας να τα εκπαιδεύσουμε για το πώς να κάνουν ασφαλέστερες επιλογές στο διαδίκτυο σχετικά με το ποιους εμπιστεύονται και ποιο περιεχόμενο μοιράζονται.
Η συνεργασία μας με την AMBER Alert Europe έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, καθώς μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών ώστε να προστατευθούν, ειδικά με την σημαντική αύξηση των περιστατικών διαδικτυακής αποπλάνησης τον τελευταίο καιρό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages