ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΟ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΟ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Σε πολύ κακή κατάσταση βρίσκεται το γήπεδο της Κυπαρισσίας και με επιστολής τους γονείς και αθλητές ζητούν άμεση λύση από τον Δήμαρχο Τριφυλίας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
 «Ως άνθρωποι που αγαπάμε τον κλασικό αθλητισμό, που έχουμε ασχοληθεί για δεκαετίες αρχικά σαν αθλητές, σήμερα σαν γονείς αθλητών, σαν παράγοντες σωματείων και σαν ασκούμενοι με την ευρύτερη έννοια της προαγωγής της υγείας μας, θέλουμε να σας γνωρίσουμε τη δυσαρέσκειά μας για την κατάσταση του γηπέδου της Κυπαρισσίας. Η αλήθεια για το γήπεδο της έδρας του Δήμου Τριφυλίας, είναι η εξής: Το 1972 περίπου, την εποχή του γυμναστή Μιχάλη Καραγιάννη έγινε η αρχή της κατασκευής του στίβου στο οικόπεδο δυτικά του Γυμνασίου και είναι γνωστό το πόσοι αθλητές και πρωταθλητές επιπέδου εθνικής ομάδας αναδείχθηκαν εκείνη την εποχή. Υπήρχε ποδοσφαιρικό χωμάτινο γήπεδο και χωμάτινος στίβος 300 μέτρων. 
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επταετίας, όταν υπουργός αθλητισμού ήταν ο κ. Ασλανίδης, λόγω αυτών των επιτυχιών, η βελτίωση εκείνου του γηπέδου έφτασε πολύ κοντά, όμως οι εμπλεκόμενοι Κυπαρίσσιοι δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν και το έργο δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως, γείτονες δήμοι άρπαξαν την ευκαιρία και από τότε έχουν γήπεδο η Ζαχάρω, ο Μελιγαλάς και η Μεσσήνη. Τη δεκαετία του 1980, ενώ σε άλλες πόλεις τα γήπεδα εκσυγχρονίζονταν με ταρτάν, χορτάρι, φωτισμό και βοηθητικές αίθουσες, η Κυπαρισσία έμενε πάντα πίσω έχοντας τις ίδιες εγκαταστάσεις, παρ’ όλα αυτά η παραγωγή αθλητών και πρωταθλητών συνέχισε. Μέχρι τη στιγμή που το 2004, τότε που μάλλον υπήρχαν οι τρόποι να γίνουν αθλητικά έργα λόγω της Ολυμπιάδας, η τότε δημοτική αρχή θεώρησε σωστό να εκπονήσει μελέτη για τη συνολική διαμόρφωση του γηπέδου Κυπαρισσίας, μια και η πόλη δεν άντεχε άλλο την αθλητική οπισθοδρόμηση, και ήταν ένα αίτημα ήδη 30 ετών! Τελικά από εκείνα που έγραφε η μελέτη έγιναν τα μισά, με αποτέλεσμα να καταργηθεί εντελώς ο στίβος και να δημιουργηθεί μόνο ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, με τη λογική ότι όταν θα βρεθεί τρόπος θα γίνουν και τα υπόλοιπα. 
Ομως, όπως ισχύει συνήθως, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Στο μεταξύ τα χρόνια πέρασαν. Φτάσαμε στον “Καλλικράτη”, ενώ παράλληλα οι άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη για ένα γήπεδο στίβου στην Κυπαρισσία αυξήθηκαν κατά εκατοντάδες. Το τμήμα στίβου του ΑΟΚ, του ιστορικότερου σωματείου της πόλης που αυτή τη στιγμή έχει πανελληνιονίκη και αθλητές επιπέδου πανελλήνιου πρωταθλήματος, 5 τμήματα αθλητισμού του δήμου για παιδιά και ενήλικες, 3 ποδοσφαιρικές ομάδες, 2 ποδοσφαιρικές ακαδημίες, τμήμα ενήλικων δρομέων υγείας που κατέβασε 11 αξιόλογους δρομείς στον πρόσφατο Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και ανεξάρτητους πολίτες που πρέπει να έχουν το χώρο τους να βαδίσουν και να τρέξουν, όλοι αυτοί, ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς τίποτα να μπορεί να γίνει σωστά. Η δημιουργία περιμετρικού στίβου, έστω και χωμάτινου θα ξεχωρίσει τα αθλήματα και θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Αυτό που ζητάμε δεν είναι δα, τόσο πολυδάπανο, ούτε μεγαλειώδες. 
Ας γίνει αυτό που προβλέπει η μελέτη του 2004 που είναι έτοιμη: ένα μικρό προπονητήριο στίβου με 4 κουλουάρ, με το υπάρχον ποδοσφαιρικό γήπεδο και κάποιοι βασικοί βοηθητικοί χώροι. Δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα έδρα δήμου με τέτοιες τριτοκοσμικές υποδομές! Αραγε αυτό αντιπροσωπεύει την πλευρά του δήμου; Ούτε 1 κουλουάρ! Ούτε 1 τουαλέτα και χορτάρια και φίδια ανάμεσα στα πόδια των παιδιών μας! Πριν 2-3 χρόνια παραλίγο να κλείσουν και το γυμναστήριο ενδυνάμωσης! Σε λίγο θα μας πουν ότι ενοχλούμε κιόλας! Κάθε φορά που απευθυνθήκαμε στο δήμο, όλο κάτι άλλο έμπαινε σαν προτεραιότητα. Μακάρι, εκείνα που κατάφεραν να προηγηθούν και να κατασκευαστούν να είναι εξίσου απαραίτητα. Και μακάρι να μπορούσε κάθε περιοχή να έχει κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα όλων των αθλημάτων και ταρτάν στίβου. Αυτό θα άλλαζε κατά πολύ τη ζωή όλων και ιδίως των παιδιών μας. 
 Αλλά δεν μπορεί, όταν δίδονται προτεραιότητες, πάντα να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα εκείνο που είναι πραγματική ανάγκη και βάσει πραγματικών αριθμών προηγείται και το χρειάζεται περισσότερος κόσμος. Ενα αίτημα μισού αιώνα που πάντα θα μένει στο πίσω μέρος του ραφιού του δήμου γιατί πάντα θα προηγείται κάτι άλλο! Ή για να είμαστε ειλικρινείς, θα προηγείται κάποιος άλλος, που έχει άλλου τύπου προσβάσεις και μπορεί να πιέσει διαφορετικά. Από τη νέα δημοτική αρχή μάθαμε πως η μελέτη του 2004 έχει ανατεθεί σε υπάλληλο για να προχωρήσει στην αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και να κάνει επικαιροποίηση της μελέτης του 2004 ( κάτι που δεν είναι και τόσο χρονοβόρο, ήδη πέρασαν 10 μήνες από τότε) έτσι ώστε να είναι έτοιμη να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ακόμα όμως, τίποτα δεν έχει γίνει. Και χωρίς επικαιροποιημένη τη μελέτη δεν μπορούμε να ζητήσουμε καμία επιχορήγηση. 
 Παρακαλούμε θερμά, να δείξετε το ανάλογο ενδιαφέρον και να μπορέσετε να δώσετε λύση σε ένα πρόβλημα που κανένας ως τώρα μάλλον δεν ήθελε να καταλάβει. Ο αθλητισμός ξεκινάει από το στίβο. Ολα τα αθλήματα περιέχουν στίβο στην προπόνησή τους. Και πέρα από τους αθλητές που αυτή τη στιγμή υποφέρουν για να κάνουν προπόνηση, όλοι οι πολίτες έχουν ανάγκη να βρίσκονται στο γήπεδο, σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες. Μιλάμε για πολιτισμό, για την υγεία, για τα παιδιά μας. Με την πεποίθηση ότι επιδίωξή σας είναι να ανέβει το επίπεδο ζωής των ανθρώπων αυτού του δήμου, παρακολουθούμε και αναμένουμε τις ενέργειές σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages