ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ-VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ-VIDEO

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ αλλά πάνω από όλα επίκαιρο ήταν το θέμα της πρεμιέρας στις εξετάσεις υποψηφίων στα ΕΠΑΛ την πρώτη ημέρα στο εξεταστικό κέντρο της Κυπαρισσίας.
Οι υποψήφιοι μιλώντας στην κάμερα του KYPARISSIA TV μίλησαν για ένα δυνατό, διαχρονικό θέμα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νερού αλλά και ένα λογοτεχνικό κείμενο που ήταν διαχειρίσιμο για ανάγνωση. Έστειλαν μάλιστα τις ευχές τους στους υποψήφιους για την συνέχεια καθώς όλα κύλησαν ομαλά και δεν απαιτήθηκαν διευκρινίσεις, ενώ τηρήθηκαν στο έπακρο τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα για τα ΕΠΑΛ στα Νέα Ελληνικά
Μία ομιλία, που απευθύνεται στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριες τους, με θέμα τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατέψουν το υδάτινο στοιχείο, κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.
Το κείμενο στο οποίο βασίστηκε το θέμα της έκθεσης και οι ερωτήσεις, ήταν διασκευή άρθρου του Κοσμά Βίδου για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, το οποίο δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε εβδομαδιαίο περιοδικό.
Στο δεύτερο μέρος της εξέτασης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω σε απόσπασμα που προέρχεται από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ίταλο Καλβίνο «Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη» (μετάφραση Έφη Καλλιφατίδη, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, 1989), με τίτλο: «Πού είναι πιο γαλάζιος ο ποταμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages