ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΡΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ..ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΡΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ..ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Του Δημήτρη Δριμή
Παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση, την Πέμπτη 18/6/20, το αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, που είναι συνέχεια του “Φιλόδημου” και αφορά σε χρηματοδότηση έργων των Ο.Τ.Α., οικονομικού ύψους 2,5 δις ευρώ μέχρι το 2023.
Στο πρόγραμμα «πέρασαν» και έργα που είχαν ήδη ενταχθεί στο “Φιλόδημο”, όπως το έργο της ΔΕΥΑΤ «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας νερού πηγών Πλάτης της Δ.Ε. Φιλιατρών», προϋπολογισμού 380.000 ευρώ.
Το έργο, που έχει δημοπρατηθεί από το 2019, θα βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού σε Φιλιατρά, Πλάτη και Εξοχικό.
Πρόκειται για το μοναδικό έργο της ΔΕΥΑΤ, από συστάσεως του Καλλικρατικού δήμου Τριφυλίας, που εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Και αυτό με πρωτοβουλία όχι της ΔΕΥΑΤ, αλλά του τότε αντιδημάρχου κ. Β. Παπαθεοδοσίου και μελέτη της “άχρηστης” Τεχνικής Υπηρεσίας.
Οι διοικούντες τη ΔΕΥΑΚΥ-ΔΕΥΑΤ δεν ενδιαφέρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, για χρηματοδοτήσεις έργων από Ευρωπαϊκά και Εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα.
Έβλεπαν τα τρένα των χρηματοδοτήσεων να περνάνε και σφύριζαν αδιάφορα.
Ο απολογισμός τους θλιβερός.
Ένα (1) ενταγμένο έργο στα 10 χρόνια λειτουργίας του “Καλλικρατικού” δήμου.
Πώς όμως να σχεδιάσεις, να διεκδικήσεις και να πετύχεις χρηματοδοτήσεις, όταν δεν ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις τις ανάγκες του δήμου και των δημοτών και η παραγωγή έργου δεν είναι στις προτεραιότητές σου;
Αρίστευσαν, όμως, στον οικονομικό τομέα.
Κατάφεραν να φεσώσουν το δήμο με χρέη της ΔΕΥΑΤ.
για την “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία”
Δημήτρης Α. Δριμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages