ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Συντοπίτες/σες,
η ανάπτυξη των Φιλιατρών δεν περνά μέσα από καμία ιδιωτική σεκιούριτι. Φαεινή ιδέα και ταυτόχρονα προεκλογική υπόσχεση που θα προσπαθήσει να την κάνει πράξη η σημερινή δημοτική αρχή, χωρίς να μας λέει ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Μήπως κι αυτά τα έξοδα θα τα αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος;
Η ανάπτυξη των Φιλιατρών μας, περνά μέσω της ανάδειξης της ιστορίας του τόπου. Μέσω της προβολής των ομορφιών του τόπου μας, χωρίς να ανατρέπεται η οικοισορροπία της περιοχής. Επίσης περνά μέσω της προώθησης – προβολής των προϊόντων που παράγονται στα Φιλιατρά. Τίποτα απ΄όλα τα παραπάνω ουσιώδη η Δημοτική αρχή της Ανόδου – Καθόδου και των συνεργατών της δεν πραγματώνει.
Εαν αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβει ο κ. Δημοάρχοντας δικό του πρόβλημα. Το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι εμείς που χωρίς ιδιοτέλεια παλεύουμε και θα παλεύουμε για την αποκατάσταση του αυτοδιοικήτου. Λέμε ξεκάθαρα στους συντοπίτες μας, αυτό που άλλωστε βιώνουν καθημερινά ο χωροταξικός σχεδιασμός του Καλλικρατικού Δήμου, δεν δουλεύει. Οδηγεί σε παρακμή όλη την περιοχή του Δήμου. Το αυτοδικοικητο είναι η μόνη λύση όχι μόνο για τα Φιλιατρά, αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές. Αυτό ήταν άλλωστε και γνωμοδοτική άποψη του ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης).
Ανάπτυξη δεν είναι να πουλήσεις το σουβλάκι ακριβότερα, ούτε και το φραπέ. Ανάπτυξη είναι να παρέχεις τις πρέπουσες υπηρεσίες στους πολίτες σου κι εδώ δεν παρέχονται. Πλημμυρίσαμε πριν ένα χρόνο περίπου κι οι αποκαταστάσεις των ζημιών δεν έχουν γίνει, ούτε εντός πόλεως, ούτε στο αγροτικό δίκτυο. Δημιουργήθηκαν ορύγματα που είναι αιτίες ατυχημάτων. Σας έχουμε ενημερώσει γι΄ αυτό και σιωπάτε – αδιαφορείτε.
Ανάπτυξη είναι να έχεις ένα σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων. Και στο χθες και στο σήμερα η κατάσταση είναι ίδια. Συνεχίζονται οι ανεξέλεγκτες εναποθέσεις. Περιβαλλοντολογικό έγκλημα και ταυτόχρονα αρνητικός παράγοντας στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.
Ανάπτυξη είναι η ύπαρξη υπηρεσιών στην πόλη και η πόλη έχει αποψιλωθεί από υπηρεσίες. Αναφερόμαστε με παράδειγμα στον Τραπεδικό τομέα: στο Μητροπολιτικό Κέντρο του Καλλικρατικού Δήμου 4 τράπεζες, στην δίπλα πόλη 3 τράπεζες, 1 τράπεζα στα Φιλιατρά και λειτουργεί με κινητό συνεργείο μέχρι να σταματήσει. Και γι΄ αυτό είστε κι ΕΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, κύριοι/ες της δημοτικής αρχής! Είχαμε ζητήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα Κοινοτικό Συμβούλιο, δεν πραγματώθηκε ποτέ, με τη δική σας ευθύνη. Λύση υπάρχει κι αυτό λέγεται συμμετρία. Προωθήστε το ζήτημα.
Ανάπτυξη είναι να έχουμε νερό υγιεινό στα σπίτια μας κι αυτό, με δυσκολία έρχεται. Οι διαρροές των δικτύων συνεχόμενες, με αποτέλεσμα να γίνονται αιτίες υγιειονομικών προβλημάτων. Νομίζουμε ότι προεδρεύετε στη ΔΕΥΑΤ. Αλήθεια, τι πολιτικοκοινωνικός νταβαντζισμός είναι το κόψιμο του νερού από τα σπίτια; Και μάλιστα απροειδοποίητα! Δημόσια σας ρωτάμε: αντιμετωπίζετε τους πολίτες ισότιμα στις διακοπές ή για κάποιους συγκεκριμένους έχουμε ευννοϊκή συμπεριφορά; Αν δεν καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο ερώτημα, θα το κατανοήσετε συντομότατα.
Το οδικό δίκτυο της πόλεως, εδώ κι ένα χρόνο μια απέραντη ειδική διαδρομή. Κι όπου έγιναν ασφαλτοστρώσεις, ήταν κακής ποιότητος και προβληματικές. Τα αμάξια των απλών ανθρώπων διαλύονται. Η σκόνη δεν είναι ο καλύτερος παράγοντας για τις αναπνοές μας.
Μπορούμε να σας αναφέρουμε πάρα πολλά για το τι είναι ανάπτυξη. Εσείς όμως δεν ακούτε και δεν μιλάτε. Ή μάλλον λέτε τα δικά σας, μη επικοινωνώντας με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.
Δεν κοροϊδεύονται οι πολίτες των Φιλιατρών. Τα Φιλιατρά θα γίνουν ΔΗΜΟΣ κ. Δήμαρχε. Διότι αυτό απαιτεί το συμφέρον της πόλης, το συμφέρον των όμορων πόλεων και το συμφέρον της πατρίδας μας.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ θα προωθήσουν πολιτικές επανόρθωσης βλαβών που υπέστει η πόλη. Κι αυτό θα γίνει μέσα από μια αμεσοδημοκρατική πορεία των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και του λαού της πόλης. Σας το επαναλαμβάνουμε: θα ξαναγίνουμε ΔΗΜΟΣ κ. Δήμαρχε! Δε νομίζουμε ότι αυτό θα σας ενοχλεί, εκτός κι αν κάνουμε λάθος. Θα ξαναγίνουμε ΔΗΜΟΣ κ. Δήμαρχε, ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ σεκιούριτι αλλά με Αστυνομικό Τμήμα στην πόλη. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία.
Τελειώνοντας σας λέμε ότι αφετηρία ανάπτυξης είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας. Που δε θα πούμε πως δεν έχετε σχέση, είστε όμως δεσποτικός, συγκεντρωτικός και μοναρχικότατος. Ένα από τα βασικά σας προεκλογικά συνθήματα ήταν το: «εγώ μπορώ!» Κανένας δεν μπορεί μόνος του κ. Δήμαρχε. Κάντε κάποια προσπάθεια και ίσως, θα το καταλάβετε.
Φώτο: βρώμα και δυσωδία στο Φλωρεντιανό σιντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας Φιλιατρών.
Φιλιατρά, 15 Ιούνη 2020
Για τα
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Βασίλης Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages