Δημιουργούνται δωμάτια «καραντίνας» στα ξενοδοχεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Δημιουργούνται δωμάτια «καραντίνας» στα ξενοδοχεία

Έπειτα από Κοινή Απόφαση των υπουργών Τουρισμού και Οικονομικών - Τι περιλαμβάνει η απόφαση Με απόφαση των υπουργών Οικονομίας Υγείας και Τουρισμού προβλέπεται το πως στις ξενοδοχειακές μονάδες θα δημιουργηθούν δωμάτια –χώροι απομόνωσης- για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη. Η λύση αυτή προσωρινού χαρακτήρα συμπληρώνει τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων «καραντίνας» και επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Γι΄αυτό και τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ ισχύουν κατ΄ ελάχιστον έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19». 
Με την συγκεκριμένη ΚΥΑ ορίζεται ότι για καταλύματα έως 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός 1 δωματίου καραντίνας, για καταλύματα έως πενήντα 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο 2 δωματίων καραντίνας και για καταλύματα άνω των πενήντα 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του καταλύματος. Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. 
Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο». ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΥΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της με αρ. 1881/29.05.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (Β’2084), όπως έχει τροποποιηθεί με την υπ’ αριθ. 8958/15.06.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages