Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι Μεσσηνίας εκπέμπουν καμπανάκι κινδύνου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι Μεσσηνίας εκπέμπουν καμπανάκι κινδύνου

Την έκδηλη ανησυχία της για την πυρασφάλεια του Νομού εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας. Ζητά να ανακληθούν τα φύλλα πορείας που έχουν πάρει οι πυροσβέστες για αύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου με προορισμό τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα και την ενίσχυση της πυρασφάλειάς τους. 
Οι ενστάσεις τους αφορούν το γεγονός ότι οι μεταθέσεις αυτές γίνονται εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, με τους περισσότερους εξ αυτών να έχουν οικογένειες, ταυτόχρονα όμως η αναπλήρωσή τους στη Μεσσηνία θα γίνει μετά τη λήξη της αντιπυρικής, δηλαδή τέλος Οκτωβρίου, αφήνοντας ένα κενό τους πιο κρίσιμους μήνες. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μετά την πρόσφατη (12/6/20) κοινοποίηση των σχετικών Πινάκων Μεταθέσεων Πυρονόμων, Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών έτους 2020, διαπιστώθηκαν τα κατωτέρω, τα οποία επισημαίνουμε με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος και της Υπηρεσίας. 
Συγκεκριμένα από τον ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ μετατίθεται ένας αριθμός πυροσβεστικών υπαλλήλων, προκειμένου να επανδρώσουν διάφορες υπηρεσίες της νησιώτικης και ηπειρωτικής χώρας, στους οποίους, όπως αναφέρεται ρητά στον σχετικό πίνακα μεταθέσεων θα χορηγηθεί φύλλο πορείας την ΔΕΥΤΕΡΑ 15-6-2020, δηλαδή οι υπάλληλοι αυτοί θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες του Νομού εντός της αντιπυρικής περιόδου. Αντίθετα οι υπάλληλοι που μετατίθενται από άλλες υπηρεσίες της Ελλάδος προς το Νομό Μεσσηνίας, αφενός είναι λιγότεροι, αφετέρου από τον ίδιο Πίνακα προκύπτει ότι θα τους χορηγηθεί φύλλο πορείας μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου και συγκεκριμένα την 31/10/2020. 
Από την διαμορφωθείσα αυτή κατάσταση, αφενός με την άμεση αποχώρηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων από το Νομό μας, αφετέρου από την μη αντικατάστασή τους ούτε αριθμητικά ούτε άμεσα χρονικά από τους μετατιθεμένους στον Νομό μας, τίθεται σε βάσιμο κίνδυνο η κατάσταση πυρασφάλειας του Νομού και ανατρέπεται ο εγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός, ο οποίος μέχρι σήμερα, λόγω του μεγάλου αριθμού συμβάντων στο Νομό (Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 5ος ΝΟΜΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ πίσω από ΑΤΤΙΚΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΧΑΙΑ και ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ) έχει επιφέρει ουσιαστικά επιχειρησιακά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages