Πρόγραμμα νέων αγροτών και γεωργίας ακριβείας με 200 εκατ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Πρόγραμμα νέων αγροτών και γεωργίας ακριβείας με 200 εκατ.


 Η πρόθεση αυτή είχε διατυπωθεί σαν αίτημα ήδη προτού οι ηγέτες της ΕΕ έλθουν σε συμφωνία τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ξεκλειδώνει για την Ελλάδα το ποσό των 370 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2021-2022. Σύμφωνα με το πλαίσιο που αποφάσισε η Ευρωβουλή, το 30% του ποσού θα είναι διαθέσιμο το 2021 και το υπόλοιπο 70% την αμέσως επόμενη χρονιά.

Η ντιρεκτίβα της Ευρωβουλής θέλει το 55% των κονδυλίων να διατεθούν στην εκπόνηση νέου προγράμματος Νέων Αγροτών αλλά και στην διαμόρφωση κινήτρων αντίστοιχων με εκείνων που υπάρχουν στα Σχέδια Βελτίωσης, με σκοπό την ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Στην περίπτωση της Ελλάδας το ποσό φτάνει στα 205 εκατ. ευρώ περίπου για την διετία 2021/22. Επιπλέον, το 37% του συνολικού ποσού θα αφορά σε δράσεις που σχετίζονται με το κλίμα και το περιβάλλον.

Επιπλέον, αυξάνεται η επιδότηση για πιστοποίηση των βιολογικών, από τις 3.000 στις 5.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρόταση της Ευρωβουλής.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή της έγκαιρης αξιοποίησης των κονδυλίων, Ιταλό Ευρωβουλευτή Πάολο Ντε Κάστρο, «είναι σημαντικό να τα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης να γίνουν περισσότερο στοχευμένα και να τύχουν μεγαλύτερης απήχησης. Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε να ανεβάσουμε το ταβάνι της ενίσχυσης από τις 70.000 στις 100.000 χιλιάδες ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages