ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας.

Την 7/10/2020 έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας, Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο  πραγματοποιήθηκε   παρουσία μελών του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καθώς και μέλους της Σχολικής Επιτροπής της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τριφυλίας. Κατά τη διάρκεια του Σχολικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τη σχολική μας μονάδα και τελικά συμφωνήθηκε ομόφωνα πως τα κυριότερα απ’ αυτά για τα οποία θα πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις, είναι τα κάτωθι:

  1. Συντήρηση – επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολικής μονάδας.
  2. Συντήρηση – επισκευή μπασκετών.
  3. Δημιουργία κυλικείου.
  4. Κατασκευή βιβλιοθήκης.
  5. Μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του covid-19, και συγκεκριμένα απολύμανση του Σχολείου σε μηνιαία βάση, παραμονή της δεύτερης καθαρίστριας με πλήρες ωράριο στο σχολείο και επισκευή της εισόδου – εξόδου του παλαιού κτιρίου του Σχολείου μας και χρησιμοποίηση και αυτής, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών.
  6. Προμήθεια – εξοπλισμός μαθητών με ηλεκτρονικά μέσα  για ισότιμη εκπαίδευση σε ενδεχόμενη εξ αποστάσεως διδασκαλία.
  7. Καθαρισμός από άχρηστα αντικείμενα του υπογείου του σχολείου με μέσα και προσωπικό του Δήμου.

  8. Ολοκλήρωση της κατεδάφισης και απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών της ερειπωμένης  οικίας που είχε επιληφθεί ο Δήμος για την άρση της επικινδυνότητας στα σκαλιά κάτω από το σχολείο.
  9. Μελέτη για κατασκευή γυμναστηρίου σε ανεκμετάλλευτο αίθριο χώρο του σχολείου.

Εν συνεχεία μέλη του Συλλόγου μας, αιτήθηκαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Τριφυλίας, κ. Λεβεντάκη Γεώργιο, προκειμένου να αναδείξουν και να επιδιώξουν λύσεις των ανωτέρω, ώστε να καταστεί το Σχολείο πιο ασφαλές και λειτουργικό, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και να μην δυσχεραίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εν λόγω συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος εγγυήθηκε προσωπικά, ότι πολλά από τα αιτήματα που του θέσαμε θα πραγματοποιηθούν άμεσα, όπως η απολύμανση του Σχολείου τουλάχιστον σε μηνιαία βάση, άμεση επιδιόρθωση της μόνωσης και της σκεπής του αμφιθεάτρου, άμεση κατασκευή βιβλιοθήκης, αντικατάσταση των μπασκετών του Σχολείου μας, ολοκλήρωση της κατεδάφισης και απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών της ερειπωμένης οικίας, καθαρισμός του υπογείου του Σχολείου, επισκευή της εισόδου – εξόδου του παλαιού κτιρίου. Επίσης, ήταν θετικός να μπουν σε προγραμματισμό – μελέτη και τα λοιπά προβλήματα του Σχολείου μας, τα οποία έχουν και μεγαλύτερο κόστος.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Λεβεντάκη για το ενδιαφέρον που δείχνει για όλα όσα αφορούν την ορθή λειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και ευελπιστούμε με την αρωγή του Δήμου να επιλυθούν όσα θέματα ταλανίζουν, επί σειρά ετών, τους γονείς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages