ΜΗΝΥΜΑ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΜΗΝΥΜΑ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940"


 "ΜΗΝΥΜΑ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ,

για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940"

Η  Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, αποτελεί ημέρα ορόσημο, μνήμης, τιμής και υπερηφάνειας, για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

Ογδόντα (80) χρόνια μετά, το μεγαλειώδες "ΌΧΙ" του ελληνικού λαού, παραμένει πάντα επίκαιρο για τις νέες γενιές, που καλούνται να  υπερασπιστούν τις αιώνιες αξίες του Έθνους μας και τα ιδανικά της φυλής μας.

Το έπος του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης, ήταν ένα έπος  αποφασιστικότητας, ηρωισμού και αυτοθυσίας.

Ο ελληνικός λαός απέδειξε, για ακόμα μία φορά, σε ολόκληρη την οικουμένη, όλα όσα μπορεί να επιτύχει, όταν είναι ενωμένος και αποφασισμένος.

Γι' αυτό και όλος ο κόσμος μίλησε τότε, για τους Έλληνες που πολεμούν σαν ήρωες, αλλά και για τους ήρωες που πολεμούν σαν Έλληνες.

Και σήμερα, που καλούμαστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες μιας εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου, για την πατρίδα μας, επιβάλλεται να παραδειγματιστούμε και να αντλήσουμε δύναμη, από τον ηρωισμό και τη μεγαλοψυχία των προγόνων μας.

Όλοι μαζί, με πνεύμα ομοψυχίας, ενότητας και αλληλεγγύης, ας αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο και για ένα ευοίωνο μέλλον, που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας.

Ειδικά εφέτος, που τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, επιβάλλουν έναν λιτό και κυρίως ασφαλή εορτασμό, με ματαίωση όλων των παρελάσεων.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, για τους αγωνιστές και τους ήρωες της  Ἑλληνικὴς Εποποιίας του 1940, ας μη λείψει από κανένα σπίτι το αιώνιο και ιερό σύμβολο της πατρίδος μας.

Η γαλανόλευκη ! 🇬🇷

Χρόνια Πολλά, ΕΛΛΑΔΑ μας !

Χρόνια Πολλά, στους απανταχού ΕΛΛΗΝΕΣ !

Κυπαρισσία 28-10-2020

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages