ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ;


 Την ανάγκη λήψης αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας στην Ελλάδα, προτείνει ο Γιάννης Τούντας.

Ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας της COVID-19 στη χώρα μας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την εκτίμησή πως: «στην Ελλάδα έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό περισσότερα από 200.000 άτομα», διευκρινίζοντας πως: «σημαίνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού στην Ελλάδα, είναι γύρω μας και αν δεν το καταλάβουμε δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτό το τσουνάμι».

Ακόμη, ο ειδικός υπογράμμισε πως «η αλλαγή του καιρού επιβαρύνει την κατάσταση» και ανέφερε πως κατά τόπους είναι δυνατή η αύξηση των μέτρων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:00 ως τις 06:00.

«Νομίζω πως αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να βάλουμε επιτέλους έναν φραγμό σε αυτές τις πραγματικά αδιανόητες συγκεντρώσεις των νέων, οι οποίοι αψηφούν τον κίνδυνο, και όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για την οικογένειά τους και την υπόλοιπη κοινωνία» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι συγκεντρώσεις δημιουργούν τις εστίες ανάφλεξης της επιδημίας σε διάφορες περιοχές στη χώρα.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του θα βοηθούσε να υπάρξει ένας «περιορισμός», ένα «εθελοντικό lockdown» να βγαίνουμε από το σπίτι μόνο όταν είναι απαραίτητο, δηλαδή για θέματα εργασίας ή οποιαδήποτε άλλη αναγκαία δραστηριότητα.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 438 νέα κρούσματα της COVID-19, εκ των οποίων 32 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25.370, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες, ενώ 3.508 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.153 (40.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα σημερινά κρούσματα, 164 επιβεβαιώθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων δύο συνδέονται με γνωστές συρροές και 53 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τρία συνδέονται με γνωστή συρροή.

ΠΗΓΗ: sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages