ΝΕΟΙ ΤΑ AYΞHMENA ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID 19 ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΝΕΟΙ ΤΑ AYΞHMENA ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID 19 ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Ενα στα δέκα περιστατικά του κορωνοϊού που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας αφορά άτομα ηλικίας έως 17 ετών, ενώ ένα στα δύο νέα κρούσματα ήταν ηλικίας 18 έως 39 ετών. Η πανδημία σε αυτό το δεύτερο κύμα έχει στην «εμπροσθοφυλακή» τούς νέους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση ηλικία των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν τα 37 έτη, στην Αττική τα 33 και στη Θεσσαλονίκη μόλις τα 28 έτη. Η δυναμική εξάπλωση της πανδημίας με οδηγό τις νεαρές ηλικίες και κυρίως ο μεγάλος φόβος οι νέοι να μεταφέρουν τον ιό στις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οδήγησαν σε αυστηρότερα μέτρα σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, με καθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες, κατά τις οποίες οι νέοι διοργανώνουν πάρτι σε πλατείες και σπίτια.

 Νέα μέτρα για την εστίαση όσον αφορά στις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Όπως αναφέρεται, «Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.67924 (ΦΕΚ Β ́4709/23-10-2020) οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων των χώρων εστίασης (εξαιρουμένων Κέντρων Διασκέδασης, χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ παραμένει το 1,8μ περιμετρικά) αλλάζει». Όπως ενημερώνει τα μέλη της η ομοσπονδία πλέον ισχύει το εξής:

Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους:

– Εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα 0,90 εκ.

– Εάν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών 1,20 εκ.

Επίσης μετά από σχετική ενημέρωση διευκρινίζουμε ότι σε όλους τους χώρους εστίασης και αναψυχής απαγορεύεται ο χορός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages