ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

 


Οι ιδιοκτήτες για την περίπτωση που προχωρούσαν σε εθελοντική μείωση ενοικίου θα είχαν έκπτωση φόρου 12% του αρχικού μισθώματος, μέσω συμψηφισμού με φορολογικές οφειλές, όπως ΕΝΦΙΑ, μετά τις 31 Ιουλίου 2020. Για παράδειγμα σε ενοίκιο 1.000 που θα γίνει προαιρετική μείωση 30% και ο ιδιοκτήτης θα χάσει 300 ευρώ μηνιαίως, θα δικαιούται αντίστοιχα έκπτωση φόρου 120 ευρώ τον μήνα, άρα η μηναία απώλειά του θα περιοριστεί στα 180 ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς οι ιδιοκτήτες όχι μόνο αγνόησαν την προτροπή, με κάποιους (που δεν είναι λίγοι) να ζητούν αύξηση των ενοικίων. Ο μεσίτης Θέμης Μπάκας τόνισε στο bankingnews.gr: Μεγάλη αλυσίδα υποδημάτων με 21 καταστήματα έχει αρχίσει να κλείνει κάποια από αυτά, διότι δεν κατάφερε να μειώσει το ενοίκιο με κάποιους από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας είπε: «Η προαιρετική μείωση των μισθωμάτων δεν έχει αποφέρει κανένα αποτέλεσμα στα επαγγελματικά ακίνητα, καθώς οι ιδιοκτήτες φέρονται απρόθυμοι να μειώσουν τα ενοίκια αφού έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν παρά να κερδίσουν». Μάλιστα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης εκτιμά ότι τα πρώτα λουκέτα θα… πέσουν στον πιο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας που είναι η οδός Ερμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages