Απάτη με πιστωτικές κάρτες με θύματα και Μεσσήνιους καταστηματάρχες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Απάτη με πιστωτικές κάρτες με θύματα και Μεσσήνιους καταστηματάρχες


Έκρηξη φαινομένων απάτης με θύματα ανυποψίαστους πολίτες και επαγγελματίες παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Η πιο “φρέσκια” είναι αυτή που μας κατήγγειλαν καταστηματάρχες από το χώρο της εστίασης.
Άγνωστοι παίρνουν τηλέφωνο και ενημερώνουν το μαγαζάτορα ότι τους προηγούμενους μήνες επισκέφθηκαν το κατάστημά του, πλήρωσαν με πιστωτική κάρτα, αλλά όπως… φαίνεται στην κίνηση του λογαριασμού τους, κατά κάποιον άγνωστο τρόπο το κατάστημα επέβαλε διπλή χρέωση. Έτσι, οι άγνωστοι ζητούν από τον επαγγελματία να τους καταβάλει στην κάρτα το υπερχρεωμένο ποσό. 
Μπορεί σε ορισμένους να φαίνεται αφελές, αλλά ο τρόπος που ζητούν τα… χρωστούμενα έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες στο δρόμο της τράπεζας, προκειμένου να καταβάλλουν το ποσό. 
Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό (κυμαίνεται στα 70 ευρώ), αλλά η απάτη γίνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα οι δράστες να βγάζουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε καθημερινή βάση. Όπως μας καταγγέλθηκε, θύματα της απάτης έχουν πέσει αρκετοί επαγγελματίες της Καλαμάτας, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον… άγνωστο πελάτη και ξέφυγαν από την παγίδα του. Πάντως, θα ήταν φρόνιμο όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης – όχι μόνο στην Καλαμάτα- να λάβουν υπόψη τους τα παραπάνω, γιατί τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί δεν αφορούν μόνο στην πόλη της Καλαμάτας. Α.Π.με πληροφορίες και από το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages