ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ 3 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ 3 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


Με αγωνία περιμένουν οι παραγωγοί τις πρώτες μεγάλες αγοραπωλησίες έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, αφού οι μέχρι τώρα κινήσεις στην αγορά αφορούν μικρές ποσότητες καθώς στις περισσότερες περιοχές δεν έχει ξεκινήσει η συγκομιδή. 
Οι περισσότερες αγοραπωλησίες γίνονται με τιμή μεταξύ 2,70 και 3,20 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα του ελαιόλαδου.
Οπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Σταύρος Αδαμόπουλος, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέρνας Μεσσηνίας, η κατάσταση είναι συγκεχυμένη σε σχέση με τις τιμές των φρέσκων ελαιολάδων στο νομό, καθότι δεν φαίνεται να έχουν γίνει μεγάλες πράξεις και οι τιμές σε κάποιες μικρές πράξεις κυμαίνονται από 2,70 έως και 3,20 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο η παραγωγή στην περιοχή αυτή σε γενικές γραμμές θα είναι καλή, αλλά πρόβλημα υπάρχει έως τώρα με τις αποδόσεις αφού ο καρπός είναι άγουρος ακόμα. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Στέρνας εκτιμά ότι φέτος οι χώρες της Μεσογείου θα έχουν ελλειμματική παραγωγή ελαιόλαδου, που σωρευτικά θα αγγίξει τους 300.000 τόνους και ίσως τους ξεπεράσει, στοιχείο ασφαλώς θετικό για την εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου, που ίσως επωφεληθεί στην τιμή. Το αρνητικό σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο είναι ότι χώρες όπως η Πορτογαλία έχουν κλείσει συμφωνίες για πώληση ελαιολάδου στα 3,20 ευρώ το κιλό, ενώ στην Ελλάδα οι τιμές κυμαίνονται για τα πολύ καλά ποιοτικά ελαιόλαδα σήμερα πέριξ των 3 ευρώ ανά κιλό, όταν παραδοσιακά ήμασταν πάνω 20-20 λεπτά από την τιμή της συγκεκριμένης χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages