Εισφορά αλληλεγγύης: Ποια εισοδήματα απαλλάσσονται το 2021 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποια εισοδήματα απαλλάσσονται το 2021


 Τουλάχιστον 24 διαφορετικές κατηγορίες εισοδημάτων, που λαμβάνουν τα φυσικά πρόσωπα, θα εξαιρεθούν την επόμενη χρονιά

Τουλάχιστον 24 διαφορετικές κατηγορίες εισοδημάτων που λαμβάνουν τα φυσικά πρόσωπα θα εξαιρεθούν το 2021 από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Στα εισοδήματα που θα εξαιρεθούν περιλαμβάνονται μισθοί, επιδόματα και παροχές σε είδος που θα καταβληθούν το 2021 σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Περιλαμβάνονται επίσης καθαρά κέρδη από επιχειρηματικές ή αγροτικές δραστηριότητες που αποκτώνται φέτος, οι εισπραττόμενες φέτος αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις, καθώς και τα πάσης φύσεως εισοδήματα που αποκτώνται φέτος από την εκμετάλλευση ακινήτων κι από επενδύσεις ή αποταμιεύσεις σε χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Η απαλλαγή από την εισφορά θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση φυσικού προσώπου κατά την οποία τα εισοδήματα των κατηγοριών αυτών μεμονωμένα ή αθροιστικά θα υπερβούν ετησίως τα 12.000 ευρώ (στο έτος 2021 αν πρόκειται για μισθούς, επιδόματα και παροχές σε είδος που καταβάλλονται από επιχειρήσεις ή φορείς του ιδιωτικού τομέα ή στο έτος 2020 αν πρόκειται για τις λοιπές κατηγορίες εξαιρουμένων εισοδημάτων). Κι αυτό διότι όσοι έχουν ατομικά ετήσια εισοδήματα συνολικού ύψους μέχρι 12.000 ευρώ απαλλάσσονται ήδη εδώ και πολλά έτη από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και ως εκ τούτου δεν επηρεάζονται καθόλου από την εφαρμογή των ρυθμίσεων της τροπολογίας.

Ετσι, από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα απαλλαγούν το 2021 οι παρακάτω κατηγορίες εισοδημάτων – εφόσον, μεμονωμένα ή αθροιστικά, υπερβαίνουν σε ετήσια βάση τα 12.000 ευρώ.

1) Οι μισθοί, τα ημερομίσθια, τα επιδόματα και οι παροχές σε είδος καθώς και κάθε άλλου είδους αμοιβές που καταβάλλονται τακτικά από την 1η-1-2021 έως την 31η-12-2021 σε κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος απασχολείται με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

2) Τα καθαρά κέρδη από την ατομική άσκηση εμπορικής επιχείρησης, επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριου επαγγέλματος, τα οποία αποκτώνται εντός του 2020.

3) Τα καθαρά κέρδη από την ατομική άσκηση αγροτικής δραστηριότητας, που αποκτώνται εντός του 2020.

4) Τα εισπραττόμενα εντός του 2020 ενοίκια ακινήτων.

5) Τα τεκμαρτά εισοδήματα από δωρεάν παραχώρηση ή ιδιοχρησιμοποίηση ακινήτων, τα οποία αφορούν στο έτος 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages