ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών θα καταβληθεί αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου το υπόλοιπο 7% της Βασικής Ενίσχυσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα χρήματα αναμένεται να είναι αρχικά διαθέσιμα από το απόγευμα της Δευτέρας μέσω ΑΤΜ, και από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις υπόλοιπες τράπεζες. Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί και η καταβολή των άμεσων ενισχύσεων έτους 2020.

Όπως είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή η «ΥΧ» η πληρωμή που πραγματοποιήθηκε ήταν μειωμένη σχεδόν κατά 10% (Βασική Ενίσχυση), με τους παραγωγούς να το επιβεβαιώνουν. Η διαδικασία πληρωμής ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, και από αύριο, Δευτέρα αναμένεται να πιστωθούν και άλλα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με την πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης να ανέρχεται πλέον στο 97%.

Όπως εξηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το ύψος της Βασικής Ενίσχυσης ανέρχεται σε περίπου 280 εκατ. ευρώ, χορηγείται σε συνολικά 599.646 δικαιούχους, και αντιστοιχεί σε ποσοστό 97% του συνολικού δικαιούμενου ποσού.

Στο εν λόγω ποσό συμπεριλαμβάνονται περίπου 40 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε χορήγηση δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος. Μαζί με την προκαταβολή που δόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο το σύνολο της Βασικής Ενίσχυσης που έχει καταβληθεί στους Έλληνες παραγωγούς ανέρχεται στο ποσό των περίπου 978 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο 3% της Βασικής Ενίσχυσης θα δοθεί όταν ολοκληρωθούν οι επιπρόσθετοι ειδικοί έλεγχοι που διασφαλίζουν την αξιοπιστία της χορήγησης του Εθνικού Αποθέματος, δεδομένης της αύξησης των απαιτήσεων του έτους αιτήσεων 2020.

Όσον αφορά την Πράσινη Ενίσχυση, υπενθυμίζεται ότι καταβλήθηκε το 95% του συνόλου σε 600.836 δικαιούχους, και είναι  ύψους περίπου 490 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages