ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ ΣΤΟ KYPARISSIA TV - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ ΣΤΟ KYPARISSIA TV

 


Η Νέδα, ένας ποταμός με θηλυκό όνομα, οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας και αποτελεί έναν ακόμη “θησαυρό” φυσικής ομορφιάς στην Πελοπόννησο.

Πελοπόννησος » Μεσσηνία » Καταρράκτες Νέδας: Ο μικρός “θησαυρός” της Πελοποννήσου

Το ποτάμι πηγάζει στα ορεινά των δυο νομών πολύ κοντά στην Ανδρίτσαινα και εκβάλλει στο Ιόνιο στις εκτεταμένες αμμουδιές του Κυπαρισσιακού κόλπου, κοντά στο χωριό Ελαία.

Στο πέρασμά της η Νέδα διασχίζει ένα πανέμορφο φαράγγι μήκους 32χλμ. με στενά περάσματα και σημεία με καταρράκτες όπου σχηματίζονται μικρές φυσικές λίμνες.

Το φαράγγι της Νέδας είναι προσπελάσιμο μόνο το καλοκαίρι καθώς η διάσχιση γίνεται μέσω του ποταμού.

Μερικά σημεία της διαδρομής έχουν ιδιαίτερα υψηλό δείκτη δυσκολίας (κολύμπι στα κρύα νερά, διάσχιση στενών σημείων μέσα από το ποτάμι, κολύμπι σε σκοτεινή φυσική σπηλιά-στοά). Γι΄ αυτό και απαιτείται καλή οργάνωση με οδηγό και εξοπλισμό.

Παρότι πρόκειται μία μοναδική εμπειρία, δεν είναι απαραίτητο να επιδοθεί κανείς σε extreme sports για να δει τις ομορφιές του ποταμού. Η Νέδα δεν κρύβει τις ομορφιές της.

Καταρράκτες Νέδας Μεσσηνία

 Η διαδρομή με αυτοκίνητο μέχρι το κοντινότερο σημείο για το μονοπάτι προς τους καταρράκτες Νέδα είναι σχετικά εύκολη, παρά τα τελευταία 5 χλμ. χωματόδρομου.Η πεζοπορία μέχρι τον πρώτο καταρράκτη είναι μόλις λίγα λεπτά.

Το μονοπάτι μέχρι τους καταρράκτες, με λίγη προσοχή και με κατάλληλα αθλητικά παπούτσια, αποτελεί έναν ωραίο περίπατο σε καταπράσινη φύση με τρεχούμενα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages